ISKORISTIO PRILIKU

Frane Kojić novi hrvatski stolnoteniski prvak

21.03.2016 u 11:57

Bionic
Reading

Frane Kojić novi je hrvatski prvak u stolnom tenisu. U posljednje vrijeme Kojić igra jako dobro, a sve to začinio je prvim mjestom na prvenstvu Hrvatske u Varaždinu. Nakon što je u polufinalu bio bolji od Filipa Zeljka sa 4:3, u finalu je sa 4:0 nadigrao Tomislava Pucara te tako po prvi put u karijeri postao prvak Hrvatske

Branitelj naslova Andrej Gaćina, piše službena stranica saveza, ovog puta nije igrao zbog nastupa na ITTF turniru Super serije u Kuvajtu. Također, razlog za zadovoljstvo ima i GSTK Zagreb koji se može pohvaliti da je u četvrtfinalu nastupilo čak šest njihovih bivših ili sadašnjih igrača. U polufinalu su sva četiri bila njihova!

U konkurenciji parova Tomislav Pucar i Filip Zeljko obranili su titulu nakon što su u finalu nadigrali Franu Kojića i Filipa Čipina sa 3:1.

'S obzirom na izostanak Gaćine ovo je bila velika prilika za nas mlađe, a ja sam to iskoristio. U formi sam posljednja tri mjeseca, počeo se vraćati uloženi trud i 'krvavi' rad iz Njemačke,' istaknuo je Kojić.
Na bolje je krenulo nakon vrlo jakog njemačkog Pro Toura. Pomaknuo se na svjetskoj ljestvici za 44 mjesta! Nakon toga osvojio je dva Challenger turnira, u 2. Bundesligi je imao dobre nastupe… Prisjeća se prijelomnog trenutka karijere:

'U jednom trenu karijere je došlo do zasićenja, razgovarao sam sa svojim trenerom Škorićem i zatražio da me pusti doma. Imao sam još nekih privatnih problema, bilo mi je dosta Njemačke. Praktički sam sve otpisao, poručio sam da ne znam kad ću se vratiti. Ipak, nakon tog perioda sve je krenulo prema boljem, stigli su rezultati. Rad nikad nije bio sporan, svi koji me znaju koliko treniram, koliko ulažem u sebe,' kaže iskreno novi prvak koji se vratio analizi natjecanja.


'Sa Zeljkom je ovo bio deseti susret ove sezone, znamo se jako dobro. Očekivao sam težak meč. Finale s Pucarom ispalo je kao lagan meč, ali to nije bilo tako. Pogotovo jer je njemu na klupi sjedio Neven Karković, moj bivši trener koji me stvorio i koji me zna u dušu. Ponosan sam na ovaj uspjeh,' kazao je Kojić i objasnio kome se okretao u publici nakon pobjede.

'U publici je sjedio moj brat koji mi je velika podrška. Jako smo vezani, a u nedjelju je potegnuo iz Zagreba kako bi me gledao,' završava Frane.

Pojedinačno
Polufinale: Pucar – Maglić 4:1 (9, 4, 6, -7, 7), F. Zeljko – Kojić 3:4 (-7, 5, 9, -4, -10, 7, -4)
Finale: Pucar – Kojić 0:4 (-10, -5, -8, -11)

Parovi
Polufinale: Pucar/F. Zeljko – Simović/Zubčić 3:2 (3, 12, -11, -5, 9), Ređep/Japec – Čipin/Kojić 0:3 (-6, -13, -7)
Finale: Pucar/F. Zeljko – Čipin/Kojić 3:1 (8, 9, -9, 7)