nadamo se da su u krivu

Francuzi objavili: Europsko prvenstvo od kojeg su i Hrvati puno očekivali, odgođeno za sljedeće ljeto

12.03.2020 u 17:01

Bionic
Reading

Iako je UEFA za utorak 17. ožujka najavila veliki sastanak na kojem će se videokonferencijom razgovarati s rukovodstvima svih 55 zemalja članica te predstavnicima ECA-e, FIFPro-a i europskih liga o daljnjim koracima koje će europski nogomet poduzeti u kontekstu pandemije novog koronavirusa, a na temu domaćih i europskih klupskih natjecanja, kao i EURA 2020, ugledni francuski L'Equipe tvrdi kako je odgoda već potvrđena i da će se ono održati u ljeto 2021. godine

Ugledni francuski sportski dnevnik prenosi da će se na sastanku razgovarati o sudbini ovosezonske Lige prvaka, Europske lige, ali i Eura, a koje bi se trebalo održati od 12. lipnja do 12. srpnja, u 12 gradova i 12 zemalja. No, prema njihovim informacijama, odluka o kontinentalnoj reprezentativnoj smotri je već navodno donesena.

Euro se ovog ljeta, prema pisanju L'Equipea, definitivno neće odigrati i već će biti prebačen na za ljeto 2021. godine.

U ovakvim okolnostima u kojima se ne zna kada će i hoće li uopće biti završena nacionalna prvenstva te uz činjenicu da se virus širi i u nekim zemljama koje bi trebale organizirati Euro, bilo je gotovo izvjesno da se isto neće moći organizirati, a da jamči potpunu zdravstvenu sigurnost sudionicima i navijačima.