panika i u Ligi prvaka

Francuzi htjeli navijačima Juventusa zabraniti dolazak na utakmicu zbog koronavirusa, ali na kraju ih samo označili narukvicama

26.02.2020 u 17:26

Bionic
Reading

Navijači Juventusa morat će nositi crvene narukvice kako bi se znalo tko je iz Italije, službeno radi raspodjele ulaznica

Na rasporedu su novi susreti Lige prvaka koja se, barem za sada, normalno odvija bez obzira na opasnosti koje postoje zbog širenja koronavirusa. Danas se u Francuskoj sastaju Lyon i Juventus, a u zadnjih nekoliko sati se raspravljalo o tome treba li navijače iz Italije pustiti na tribinu ili će se susret odigrati bez njih.

Kako su mnogi od njih već doputovali u Francusku i prednaručili karte, odnosno sa sobom ponijeli vaučere za njih, Francuzi su odlučili kako će ih ipak pustiti na tribine. Susret se tako neće igrati iza zatvorenih vrata, ali Talijanima sigurno neće biti ugodno u gradu i za vrijeme utakmice.

Domaćini su odlučili uvesti neobičnu mjeru koja se odnosi samo na Juventusove navijače u Lyonu. Svi koji su stigli iz Italije dobili su crvenu narukvicu odmah po izlasku iz autobusa. Iako se iz Lyona pravdaju kako se ne radi o označavanju ljudi koji potencijalno imaju koronavirus, to upravo tako izgleda.

Službena je priča da narukvice služe kako bi se lakše distribuirale ulaznice, a ne kako bi se označilo tko je iz Italije i tko potencijalno nosi u sebi koronavirus, pišu talijanski mediji. Iako su Talijani iziritirani ovom mjerom koja ih na neki način diskriminira, slažu se da su potrebne mjere predostrožnosti zbog pojave koronavirusa u Italiji i ipak su sretni što mogu nazočiti utakmici njihovog kluba u Ligi prvaka.