ekstremni sportovi

[FOTO] Završen Pannonian Challenge u Osijeku, Marin Ranteš završio kao drugi iza Amerikanca Jacoba Thiema

19.06.2022 u 10:36

Bionic
Reading

Pobjedom Amerikanca Jacoba Thiema ispred Hrvata Marina Ranteša u BMX Pro kategoriji u Osijeku je završeno 23. izdanje Pannonian Challengea, natjecanja u ekstremnim sportovima

Finalni dan sportskog dijela natjecanja 23. izdanja Pannonian Challengea pokazao je još jednom zašto taj festival s razlogom nosi laskavu titulu najuspješnijeg i najposebnijeg festivala ekstremnog sporta i urbane kulture u regiji. Vratolomije vozača s tri kontinenta i devet država pratio je zavidan broj gledatelja na lijevoj strani Drave u Osijeku.

Prvo su svoje majstorije pokazali natjecatelji u BMX Amateur disciplini u kojoj je najbolji bio Denis Lalić iz Hrvatske, dok su drugoplasirani i trećeplasirani bili Frantisek Bliznak iz Češke, odnosno Kristian Gergeta iz Hrvatske.

Velik interes publike izazvala je treća kategorija – ona u kojoj su na užareni beton izašle pripadnice nježnijeg spola i pokazale da savršeno vladaju biciklima i izvode jednako dobre majstorije kao i njihove muške kolege.

Tijekom cijelog natjecateljskog dijela su imale snažnu podršku publike koja je polako dolazila na veliko finale, a najbolja se pokazala Valeriia Liubimova. Na drugo mjesto zasjela je Analia Zacarias, a treće mjesto pripalo je Kim Lea Müller.

Kao završno natjecanje dana, ali cijelog sportskog dijela 23. Pannonian Challengea, uslijedilo je natjecanje u BMX Pro disciplini koja je okupila samo kremu vozača, ali je ipak najveći pljesak zaradio Marin Ranteš, Varaždinac koji se u Osijeku osjeća kao u rodnom gradu.

  • +16
Pannonian Challenge, 2022. Izvor: Cropix / Autor: Marko Mrkonjic

U ovoj, tradicionalno najjačoj kategoriji naposljetku je slavio Amerikanac Jacob Thiem, drugi je bio domaći vozač – Marin Ranteš, a treći Declan Brooks iz Velike Britanije.

'Sve je odlično, veoma sam sretan što ponovno vozim, pogotovo ovdje, na Pannonian Challengeu. Volim se vratiti ovdje, osjećam se blagoslovljeno i zahvalno zbog toga. Moja poruka je da možeš napraviti sve ako tako postaviš u svojoj glavi, naravno uz predan rad', izjavio je Jacob Thiem.