Split je gorio

[FOTO/VIDEO] Torcida proslavila 70. rođendan; najstarija navijačka skupina u Europi priredila do sad neviđenu feštu

  • Autor: S.K.
  • Zadnja izmjena 28.10.2020 08:15
  • Objavljeno 27.10.2020 u 23:40
Torcida

Torcida

Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Torcida je u ponoć organizirala veliku proslavu 70. rođendana svoje navijačke skupine

Torcida slavi svoj 70. rođendan. Davne 1950. godine u Splitu su snage odmjerili Hajduk i beogradska Crvena zvezda, a po prvi puta u povijesti se na toj utakmici pojavila organizirana navijačka skupina. Bilo je to prvo pojavljivanje Torcide na utakmici Hajduka i od tada su uvijek uz svoj klub.

  • +18
  • +15

Torcida

Izvor: Cropix / Autor: Bozidar Vukicevic / CROPIX

Najstarija navijačka skupina u Europi najavila je pravi spektakl za svoj 70. rođendan. Torcidu su, 28. listopada 1950. godine osnovali splitski studenti u Zagrebu koji su, inspirirani pričama Bernarda Bajde Vukasa i ostalih igrača Hajduka, navijačku skupinu odlučili nazvati po brazilskoj skupini poznatoj po srčanom navijanju.

Često su upravo utakmice Hajduka najposjećenije u Hrvatski Telekom Prvoj ligi, a Torcida je poznata u cijeloj Europi po svojem navijanju. Danima se već priprema velika fešta za rođendan ove navijačke skupine. Kite se ulice, balkoni, trgovi i automobili u gradovima diljem Dalmacije, a vrhunac se očekuje u Splitu u ponoć na prijelazu s utorka na srijedu.

Veliku feštu Torcide mogli ste pratiti i uživo na službenom YouTube kanalu Hajduka, a kako je sve bilo pogledajte u videu ispod teksta.

Pogledajte još jednom najbolje golove 8. kola HT Prve lige.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.