ČAK DVA JUBILEJA

[FOTO] U paklenoj atmosferi na koljena je bačen bogati PSG, a hrvatski rukometaš upisao se u povijesne knjige svojeg kluba četiri minute prije kraja utakmice

28.10.2021 u 16:18

Bionic
Reading

U srijedu je Kielce upisalo sjajnu pobjedu u rukometnoj Ligi prvaka protiv PSG-a 38:33, a utakmica će ostati upamćena po dva jubileja poljske momčadi u kojima je aktivno sudjelovao hrvatski reprezentativac Igor Karačić

Kielceu je to bila peta pobjeda u šest utakmica u elitnom natjecanju koja je poljskog prvaka lansirala na prvo mjesto skupine B.

'Bilo je nevjerojatno igrati s ovakvim navijačima, zaista, oni su za nas bili osmi igrač na terenu. Jako sam sretan zbog ove utakmice', rekao je trener Kielcea Talant Dujšebajev.

Poljski predstavnik u ovom susretu stigao je do dva jubileja. Ovo je bila 200-ta utakmica Kielcea u Ligi prvaka, a četiri minute prije kraja 37. njihov gol u dvoboju protiv Parižana bio je ukupno 6000. u natjecanju. Zabio ga je hrvatski reprezentativac Igor Karačić pa se tako i on upisao u povijest kluba.

  • +4
Kielce - PSG, rukometna Liga prvaka, 2021/22. Izvor: Profimedia / Autor: PressFocus / Sipa Press / Profimedia

Naš srednji vanjski utakmicu je završio sa tri pogotka, dok su kod Kielcea Sicko i Nahi zabili po šest. Kod gostiju nezaustavljiv je bio Mikkel Hansen sa osam golova i on je sada drugi strijelac u povijesti Lige prvaka sa 1017 pogodaka. Ispred njega je samo suigrač Nikola Karabatić sa 1115.