nema straha

[FOTO] Svjetski prvak Usik uzeo oružje u ruke: Moja duša pripada Bogu, a tijelo i čast domovini Ukrajini i mojoj obitelji

03.03.2022 u 06:23

Bionic
Reading

Svjetski boksački prvak u teškoj kategoriji Oleksandr Usik kaže da 'aposlutno nema straha' nakon što je uzeo oružje u ruke kako bi branio svoju ukrajinsku domovinu od ruske invazije

Manje od šest mjeseci otkako je deklasirao Anthonyja Joshuu u borbi za tri od najvažnija četiri pojasa u teškoj kategoriji, Usik se pridružio ukrajinskoj teritorijalnoj obrani.

Govoreći iz podruma u Kijevu, 35-godišnji prvak svijeta priznao da je revanš s Joshuom, koji se očekivao u proljeće i u rano ljeto, daleko od njegovih misli. Iako priznaje da je šokiran situacijom u zemlji, kaže da je spreman na sve.

'Možda će vam to zvučati sentimentalno, ali moja duša pripada Bogu, a moje tijelo i čast pripadaju mojoj domovini i obitelji. I zato nema straha, apsolutno nema straha'.

'Ima samo zbunjenosti kako je ovo moguće u 21. stoljeću', rekao je.

  • +2
Harkiv i Žitomir nakon bombardiranja Izvor: EPA / Autor: STATE EMERGENCY SERVICE OF UKRAI

'Stvarno ne znam kad ću ponovo u ring. Moja zemlja i moja čast važniji su mi od pojasa prvaka'. 

Njegov sunarodnjak Vasil Lomačenko, bivši trostruki svjetski prvak u lakoj kategoriji, koji je bio na rubu dogovora o borbi s aktualnim prvakom Georgeom Kambososom, također se prijavio u vojsku. 

Bivši svjetski prvaci, kijevski gradonačelnik Vitalij Kličko i njegov brat Vladimir također aktivno sudjeluju o obrani Kijeva.