BEZ IZNENAĐENJA

[FOTO] Rafael Nadal utišao je domaće navijače, upisao je jubilarnu 300-tu pobjedu na Grand Slamovima i izborio treće kolo Roland Garrosa

25.05.2022 u 23:36

Bionic
Reading

Španjolski tenisač Rafael Nadal bez problema se plasirao u treće kolo Roland Garrosa pobjedom 6-3 6-1 6-4 nad Francuzom Corentinom Moutetom

Nadal je prošao i drugu prepreku na Court Philippe-Chartrieru te je nastavio sa savršenim omjerom protiv domaćih igrača na Roland-Garrosu, ovo mu je bio 10. Francuz s kojim je igrao u Parizu.

Osim toga bila je to jubilarna 300-ta pobjeda Španjolca na Grand Slamovima, impresivna brojka! Ispred njega su u toj kategoriji samo Roger Federer (369) i Novak Đoković (324).

Uoči Roland Garrosa kod Nadalovih navijača postojao je opravdani strah oko problema s njegovim stopalom, ali u meču protiv francuskog predstavnika sve je bilo u redu. Moutet ga je testirao nizom teških udaraca, ali Nadal je sve dobro podnio.

U prva dva seta Francuz nije imao šanse, ali je sjajno ušao u treći set te digao gledatelje na noge. No Nadal je brzo vratio stvari u normalu, utišao navijače domaćeg tenisača i otišao u sljedeću rundu.

Idući suparnik bit će mu Nizozemac Botic Van De Zandschulp

  • +5
Rafael Nadal, 2. kolo Roland Garrosa, 2022. Izvor: EPA / Autor: MARTIN DIVISEK