GOTOVO PET SATI BORBE

[FOTO] Carlos Alcaraz protutnjao je prvim setom, a onda je na Roland Garrosu krenula velika drama: Borili smo se do zadnjeg poena

25.05.2022 u 20:58

Bionic
Reading

Španjolski tenisač Carlos Alcaraza svladao je sunarodnjaka Alberta Ramosa-Vinolasa 6-1, 6-7(7), 5-7, 7-6(2), 6-4 i plasirao se u treće kolo Roland Garrosa

Šesti nositelj, jedan od glavnih favorita turnira, bio je korak od poraza, ali se odbio predati. Alcaraz je gubio 2-1 u setovima, u četvrtom je spašavao meč loptu, a u odlučujući set ušao je sa zaostatkom 0-3 u gemovima. Preživio je i ostao je u igri za titulu u Parizu.

'Osjećam se umorno. Bila je to velika bitka protiv Alberta. Znao sam da će to biti sjajan susret, težak meč. Borili smo se do posljednjeg poena. Zadovoljan sam s onime što sam pokazao', rekao je Alcaraz.

Veći dio meča Alcaraz je bio frustriran svojim 34-godišnjim ljevorukim protivnikom i mučio se u pronalaženju rješenja, što je ove sezone bila rijetkost. Iskoristio je samo sedam od svoje 31 break lopte, što ga je stavilo u ozbiljne probleme.

No, dok je Alcaraz ostvario prvih 29 pobjeda u godini zadivljujućom izvedbom, do svoje 30. došao je samo voljom. Tinejdžer je trijumfirao nakon četiri sata i 34 minute i izborio okršaj protiv Amerikanca Sebastiana Korde ili Francuza Richarda Gasqueta.

'Tako sam sretan što proživljavam ovo iskustvo pred vama. Hvala vam puno', izjavio je Alcaraz nakon meča.

  • +6
Carlos Alcaraz - Albert Ramos Vinolas, 2. kolo Roland Garrosa, 2022- Izvor: EPA / Autor: YOAN VALAT