'crveni vragovi' na koljenima

Manchester United panično traži novog trenera; u konkurenciji su ostala dva zvučna imena, a svi sada čekaju da se oglasi Cristiano Ronaldo

26.10.2021 u 10:55

Bionic
Reading

Ponižavajući 5:0 poraz Manchester Uniteda u najvećem engleskom derbiju na Old Traffordu od mrskog Liverpoola presudit će treneru Ole Gunnaru Solskjaeru. Engleski mediji tvrde kako je Norvežanin već sada bivši, a čelnici Uniteda već imaju zamjenu za njega

Ole Gunnar Solskjaer neće 'preživjeti' ovaj tjedan, barem tako tvrde engleski mediji koji već neko vrijeme nagađaju oko imena mogućeg novog trenera Manchester Uniteda.

Ponižavajući poraz 5:0 od Liverpoola na Old Traffordu presudit će Solskjaeru i sada je samo pitanje koji će od velikana pristati da usred sezone preuzme momčad koja ima nerealno visoke ciljeve u svim natjecanjima.

Engleski mediji tvrde da United panično traži novog trenera, a u konkurenciji su ostala samo dva imena.

Prvi je Antonio Conte koji je nešto ranije odbio nevjerojatnu ponudu da preuzme Newcastle. Već je tada nešto 'mirisalo' na senzaciju jer Conteu se očigledno ne žuri, a sigurno je da Newcastle nije izazov za trenera njegovog kalibra.

Radije bi Conte na Old Trafford, a sada je to i jasno. Otišao je iz Intera nakon što je osvojio naslov prvaka, dovoljno dugo se odmarao, no u njegovoj trenerskoj i životnoj filozofiji postoji problem. Conte nikad do sada nije preuzeo momčad u sezoni, uvijek je kretao od priprema i malo je vjerojatno da će baš sada prekršiti svoje 'zlatno pravilo'.

Zato je United krenuo po drugog velikana, a to je Zinedine Zidane! I legendarni Zizou je od ljeta slobodan, otišao je po drugi put iz madridskog Reala s kojim je tri puta osvojio Ligu prvaka.

  • +19
Manchester United - FC Liverpool, engleska liga, 24.10.2021. Izvor: Profimedia / Autor: Martin Rickett / PA Images / Profimedia

Poveznica između Contea i Zidanea je Cristiano Ronaldo koji je navodno osobno kontaktirao oba trenera s kojima je sjajno surađivao u Juventusu i Real Madridu. Engleski mediji tvrde kako je baš Ronaldo pokušao nagovoriti Zidanea da prihvati ponudu Uniteda i što prije preuzme 'crvene vragove', no Zizou se za sada nije oglasio. Problem? Zidane se navodno zasitio rada u klubovima te se nada kako bi nakon SP-a 2022. godine mogao preuzeti francusku reprezentaciju.

A na Old Traffordu je zavladala panika. Jer do reprezentativne stanke uzdrmanu momčad čeka pravi pravcati pakao. Prvo u subotu 30. listopada United gostuje kod Tottenhama, pa onda u utorak 2. studenog u Ligi prvaka putuje u Bergamo kod napaljene Atalante koja želi osvetu za poraz 3:2, a onda u subotu 6. studenog na Old Trafford stiže mrski gradski protivnik City!