vn bahraina

[FOTO] Kakav kaos! Nakon eksplozije bolida i jedne od najtežih nesreća u Formuli 1, u nastavku utrke i Strollov se bolid okrenuo u zraku

29.11.2020 u 16:29

Bionic
Reading

Ekipa Haasa je objavila kako je Francuz Romain Grosjean dobro i da je zadobio lakše opekline po rukama u teškoj nesreći koja se u nedjelju dogodila u prvom krugu Velike Nagrade Bahreina u formuli 1.

'Grosjean je dobro. Ima lakše opekline na rukama i zglobovima. Sada je na pregledima, svjestan je svega. Čini se da je dobro, a spasilačka ekipa je brzo reagirala. Redari i FIA su obavili sjajan posao. Bilo je strašno. Imali smo sreću u nesreći i mislim da se izvukao', objavio je direktor Haasa Guenther Steiner.

>> [FOTO] VN Bahraina prekinuta već u prvom krugu zbog teške nesreće; Francuz izletio sa staze, eksplodirao mu bolid i prepolovio se

Bila je to jedna od najtežih nesreća u Formuli 1 posljednjih godina.

  • +34
VN Bahraina Izvor: EPA / Autor: Kamran Jebreili / Pool

Grosjean je u trećem zavoju nakon kontakta s jednim bolidom izletio sa staze i zabio se u ogradu pri čemu je bolid eksplodirao i prepolovio se.

Srećom, 34-godišnji Francuz je preživio. Nekako je izašao iz bolida i putem radija potvrdio da je dobro prije nego što je ušao u kola hitne pomoći kako bi ga pregledali kako zahtijeva protokol.

Utrka je bila prekinuta kako bi se očistila staza.

No, ni njezin nastavak nije mogao bez problema.

Sat vremena su sanirali stazu u Bahreinu nakon što je Romain Grosjean preživio tešku nesreću, a nedugo nakon ponovnog starta iz bolida su izvlačili Lancea Strolla!