ENGLESKI DERBI

[FOTO] Manchester United srušio Liverpool; Cristiano Ronaldo bio je 'zacementiran' na klupi sve do 86. minute

22.08.2022 u 22:56

Bionic
Reading

U trećem kolu engleskog nogometnog prvenstva na Old Traffordu je Manchester United svladao Liverpool 2:1

'Crveni vragovi' napokon su pronašli žrtvu u Premiershipu, prva pobjeda došla je protiv najvećeg rivala te je tako barem malo utišan bijes navijača koji su prije, za vrijeme i poslije utakmice prosvjedovali protiv vlasnika kluba - obitelji Glazer.

S druge strane 'Redsi' su i dalje bez pobjede u prvenstvu, u prva dva kola su remizirali, a sada su iz Manchestera otišli pognute glave.

Sancho je doveo Manchester United u vodstvo u 16. minuti susreta, a Rashford je povećao na 2:0 u 53. minuti. Jedini pogodak za Liverpool je postigao Salah u 81. minuti.

Zanimljivo, Cristiano Ronaldo bio je na klupi domaćina sve do 86. minute kada je napokon ušao u igru.

Prije utakmice Manchester je navijačima predstavio svoje pojačanje u veznom redu. Brazilski reprezentativac Casemiro potpisao je 60 milijuna eura vrijedan ugovor s do lipnja 2026. uz mogućnost produljenja na još godinu dana.

Zahvaljujući ovoj pobjedi Manchester United je došao i do prvih bodova i na ljestvici se popeo na 14. mjesto. Liverpool koji iz prva dva kola ima dva boda nalazi se na 16. mjestu. Prvi je Arsenal sa stopostotnim učinkom u prva tri kola i devet bodova.

  • +6
Manchester United - Liverpool, Premiership, 2022/23. Izvor: EPA / Autor: PETER POWELL
Standings provided by SofaScore LiveScore