što i kako dalje?

[FOTO] Koliko lošu odluku je donio Lino Červar, najbolje potvrđuju riječi predsjednika HRS-a. Međutim, i nakon nje - postoji mogućnost da Červar ostane izbornik?

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 24.01.2021 16:09
  • Objavljeno 24.01.2021 u 16:09
Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija doživjela je u subotu 'bolnu pljusku'. Porazom od Argentine 19:23, praktički je ostala bez četvrtfinala SP-a, a još pri tom je i izbornik Lino Červar, razočaran jer ga 'igrači ne slijede', podnio ostavku. Istina, tek kada se vrati u Hrvatsku.

Imala je Hrvatska sve u svojim rukama. Pobjedom protiv Argentine, osjetno slabije reprezentacije, osigurala bi nastup u četvrtfinalu SP-a.

No, sve je krenulo po zlu već na startu utakmice, a nemoć naših potrajala je više od deset minuta, kada nije zabila ni jedan gol. Ipak, uz Ćupića i Pešića, nekako se do poluvremena vratila u 'egal', ali onda je u drugom dijelu opet potonula. No, vremena za popravni više nije bilo. Ali ne samo da nije bilo vremena, nego ni znanja, jer igrači su primali gol za golom, igrajući bez golmana. A bila je to odluka izbornika Červara.

Baš kao i da nakon utakmice, iako je pred reprezentacijom ogled protiv Danske, podnese ostavku. Ne razmišljajući kakvu će reakciju izazvati u svlačionici. Igračima je bilo dovoljno što su izgubili 19:23, i ostali tek na teoretskim izgledima za četvrtfinale, a ovako više ne znaju ni tko će ih pokušati 'dići', tko će ih voditi u toj utakmici, u kojoj bi, ako se poklopi i rezultat utakmice između Katara i Argentine, mogli proći do borbe za odličja.

Červarova izjava iznenadila je i predsjednika HRS-a Tomislava Grahovca, koji je dao izjavu za Sportske novosti, a na upit što će učiniti, rekao je sljedeće.

'Sada, u ovom trenutku, ništa. I prije nego smo došli ovdje bilo je dogovoreno da Červarova zadnja akcija budu OI u Tokiju. Trebale su biti lani, prebačene su za ovu godinu tako da je on odradio i ovo SP. Kada se vratimo u Zagreb odlučivat ćemo o toj ostavci'.

Kako ste to sve doživjeli uopće?

'Mi smo iskreno rečeno jako neugodno iznenađeni načinom na koji se to dogodilo, jer se tako nešto se nikad nije dogodilo. Nisam mogao čuti što je izbornik rekao u TV kamere, ali moram reći da smo svi smo iznenađeni u najmanju ruku, jer uvijek smo neke takve odluke donosili dogovorom. Červar je sada odlučio drugačije. Činjenica da nije ni način, ni trenutak bio za takvu izjavu nakon utakmice. Nije mi ugodno sjela, mislim da za sve ima načina, ovaj to nije bio'.

Kako se osjećaju igrači?

'Teško mi je reći, nisam s njima razgovarao, ali nije im lako sigurno'.

Červar je rekao razočaran je s njima, s danas ih opet treba voditi. Kako će to funkcionirati?

'Stvarno nezgodna situacija, ali ja bih da mi osvojimo medalju, a nakon prvenstva će se podvući crta i vidjeti što i kako dalje. Situacija nije nimalo laka, dovedeni smo pred gotov čin samo 40 dana uoči olimpijskih kvalifikacija. No, nije prvi puta da je situacija teška i zato vjerujem da ćemo i ovo prebroditi', zaključio je predsjednik HRS-a Grahovac.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

  • +46
Argentina - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal