serie a

[FOTO] Inter zabio u posljednjim sekundama utakmice i jedva dobio slabašni Lecce, Nikola Vlašić debitirao u pobjedi Torina

13.08.2022 u 23:01

Bionic
Reading

Talijanski nogometni doprvak Inter iz Milana u susretu 1. kola nove sezone Serie A stigao je do dramatične 2:1 pobjede na gostovanju kod povratnika u društvo najboljih Leccea golom na samom isteku sudačke nadoknade.

Inter je odlično otvorio utakmicu i poveo golom povratnika u svoje redove Lukakua nakon samo 80 sekundi igre, no potom je zastao što mu se i osvetilo. Lecce je u 48. minuti izjednačilo golom Ceesaya, a zatim čak i bilo opasnije po suparnički gol.

Ipak, u završnici je Inter krenuo svim silama prema naprijed te u petoj minuti sudačke nadoknade stigao do pobjedničkog gola kojega je nakon ubačaja iz kuta postigao Dumfries.

Hrvatski reprezentativni veznjak Marcelo Brozović igrao je za Inter do 58. minute, dok je Kristijan Bistrović igrao za Lecce do 74. minute.

  • +7
Lecce - Inter Milano, Serie A, 13.8.2022. Izvor: Profimedia / Autor: Vincenzo PINTO / AFP / Profimedia

Nikola Vlašić debitirao je za Torino, u koji je stigao prije dva dana, odigravši drugo poluvrijeme u 2:1 pobjedi sastava kojega s klupe vodi hrvatski stručnjak Ivan Jurić.

Vlašić je u igru ušao umjesto drugog ovotjednog pojačanja Torina Alekseja Mirančuka koji je bio i strijelac prvog gola na utakmici u 43. minuti. Pobjedu gostiju potvrdio je Sanabria u 65. minuti, da bi utješni gol za Monzu postigao Mota (90+4) u posljendjoj sekundi utakmice.

>> Kakav šok za hrvatskog trenera; Srbin koji je kapetan momčadi zabio mu je 'nož u leđa' i poručio: Ne računaj više na mene...

Ranije u subotu je hrvatski napadač Ante Rebić sjajno krenuo u novu sezonu, on je bio dvostruki strijelac za branitelja naslova Milan u 4:2 domaćoj pobjedi protiv Udinesea. Oba gola Rebić je postigao nakon prizemnih ubacivanja suigrača u sredinu kaznenog prostora, u 15. je minuti iskoristio dodavanje Calabrije za gol kojim je doveo svoju momčad u vodstvo 2:1, da bi 68. minuti odlično pratio prodor Brahima Diaza i sa šest metara zabio za konačnih 4:2. Nakon postignutog drugog gola Rebić je i zamijenjen u 71. minuti. Filip Benković ostao je na klupi Udinesea.

Milan - Udinese, Serie A, 2022/23. Izvor: EPA / Autor: MATTEO BAZZI

Inače, poveo je Udinese golom Becaa glavom nakon kornera već u 2. minuti, na 1:1 poravnao je Hernandez u 11. minuti iz penala. Nakon što je Rebić zabio za preokret, Milan je bio u kontroli igre, ali u posljednjoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena Masina je još jednim udarcem glavom opet vratio stvari na početak. No, u prvoj minuti nastavka Brahim Diaz je pogodio za 3:2, a Rebić je svojim drugim golom riješio pitanje pobjednika.

Hrvatski reprezentativni veznjak Mario Pašalić novu je sezonu u dresu Atalante započeo asistencijom za vodeći gol u 2:0 pobjedi na gotovanju kod Sampdorije. Pašalić je u 26. minuti glavom spustio loptu Toloiju koji je iz velike blizine proslijedio loptu u mrežu. Konačni rezultat postavio je Lookman u petoj minuti sudačke nadoknade. Pašalić je igrao do 84. minute.