španjolska liga

[FOTO] Villarreal uvjerljiv uoči Hajduka; tri gola 'žute podmornice' za sigurnu gostujuću pobjedu

13.08.2022 u 22:43

Bionic
Reading

Nogometaši Villarreala uvjerljivom su 3:0 pobjedom na gostovanju u Valladolidu započeli novu sezonu u španjolskoj La Ligi

Suparnik Hajduka u doigravanju za plasman u grupnu fazu Konferencijske lige prvi je gol postigao u 49. minuti, a strijelac je bio Senegalac Nicolas Jackson.

Pobjedu gostiju s dva je gola potvrdio Alex Baena. U 81. minuti je pogodio s ruba kaznenog prostora za 2:0 na asistenciju Samuela Chukwuezea, a u 90. minuti se sam izborio za prostor i sjajnim udarcem s dvadesetak metara po drugi put pogodio mrežu domaće momčadi.

Ovaj je 21-godišnji vezni igrač prošlu sezonu proveo na posudbi u drugoligašu Gironi, a Unai Emery ga je ove godine zadržao u kadru i pogodio njegovim uvođenjem u 63. minuti.

  • +4
Valladolid - Villarreal, španjolska liga, 13.8.2022. Izvor: EPA / Autor: R. GARCIA

Nogometaši Celte Vigo i Espanyol odigrali su 2:2 u prvoj utakmici subotnjeg programa. Na kraju prvog poluvremena, u drugoj minuti dodatka, Iago Aspas je donio vodstvo Celti. Goncalo Paciencia je u 63. minuti udvostručio prednost domaće momčadi i tad se činilo da će sva tri boda ostati u Vigu.

No, u 72. minuti je Exposito uspio smanjiti zaostatak Espanyola, da bi u sedmoj minuti sučevog dodatka Joselu izjednačio na 2:2 iz penala koji je dosuđen nakon intervencije VAR-a.