njemački kup

[FOTO] Haaland i Sancho s po dva gola razbili 'bikove' i osvojili njemački Kup; Olmo je zabio i samo ublažio težak poraz Leipziga

13.05.2021 u 22:58

Bionic
Reading

Nogometaši Borussije Dortmund osvojili su njemački Kup nakon što su u četvrtak u finalu igranom na Olimpijskom stadionu u Berlinu svladali Red Bull Leipzig 4:1

Nogometaši Borussije Dortmund furiozno su krenuli u utakmicu, 'žuto-crni' su poveli već u petoj minuti kada je Sancho postigao sjajan gol za 1:0.

Do drugog gola Borussija je stigla u 28. minuti, a u centru pažnje našao se Erling Haaland. Norvežanin je 'pregazio' Upamecana i onda hladnokrvno zabio za 2:0.

Do kraja prvog poluvremena Borussija je zabila i treći gol. U drugoj minuti nadoknade Upamecano žestoko faulira Haalanda, ali je sudac pustio prednost jer je Reus krenuo u kontru. Kapiten Dortmunda uposlio je Sancha koji rutinerski zabija za 3:0 i totalni potop Red Bull Leipziga.

U drugom poluvremenu Dortmund je čuvao prednost i bilo je jasno da je Leipzigu potrebno čudo da se vrati u utakmicu.

Leipzig je zaprijetio odmah na startu nastavka, već u 46. minuti Nkunku sjajno puca, ali je pogodio prečku. Dortmund je imao šansu u 66. minuti preko Hazarda, no gola nije bilo.

  • +16
Red Bull Leipzig - Borussia Dortmund, finale njemačkog Kupa, 13.5.2021. Izvor: Profimedia / Autor: ANNEGRET HILSE / AFP / Profimedia

Do počasnog pogotka u ovom finalu Red Bull Leipzig je stigao u 71. minuti. Nakon odbijanca lopta dolazi do Danija Olma koji sjajno s vrha kaznenog prostora matira golmana Dortmunda i pogađa za 3:1.

Leipzig se do kraja utakmice pokušao vratiti u igru, ali nije uspio. Sudbinu im je zapečatio Haaland svojim drugim golom na utakmici, za konačnih 4:1 zabio je u 88. minuti.