LIGA PRVAKA

[FOTO] Bayern deklasirao Barcelonu na Nou Campu, Rakitić i Sučić strijelci u remiju Seville i RB Salzburga; Chelsea pobjedom krenuo u obranu naslova

14.09.2021 u 23:05

Bionic
Reading

U četiri skupine Lige prvaka odigrane su utakmice 1. kola, a u najvećem derbiju ovog utorka Bayern je slavio kod Barcelone.

Bavarci su dominirali na Camp Nou te su pobijedili 3:0 u ogledu skupine E. O tome kako je utakmica izgledala mnogo toga će reći da je najbolji igrač Barcelone bio njen vratar Ter Stegen, a tijekom drugog poluvremena domaći navijači su za svoje miljenike imali tek - zvižduke.

Prvi pogodak na susretu postigao je Müller u 34. minuti, dok je pitanje pobjednika riješeno u 56. kada je Lewandowski zabio za 2:0 nakon što je silovito, domaći okvir vrata, pogodio Musiala. Poljak je dodatno rastužio Barcelonu u 85. minuti golom za konačnih 3:0.

  • +12
Barcelona - Bayern 0:3 (Liga prvaka, 1. kolo) Izvor: EPA / Autor: Alejandro Garcia

U toj skupini E druga utakmica nije ponudila ni jedan pogodak. U Kijevu su Dinamo i Benfica odigrali 0:0.

Odličnu su utakmicu u skupini F odigrali Villarreal i Atalanta. Pobjednika na kraju nije bilo (2:2) premda su šanse prštale na obje strane. Na kraju čak Atalanta može više žaliti za preostala dva boda jer je s igračem više stisnula domaćina u završnici. Hrvatski vezni igrač Mario Pašalić odigrao je za Atalantu zadnjih 20 minuta susreta.

U skupini H aktualni pobjednik Lige prvaka Chelsea imao je teško otvaranje na svom Stamford Bridgeu protiv najbolje ruske momčadi Zenita. Pobijedio je 1:0, a jedini gol postigao je Romelu Lukaku u 69. minuti. Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić odigrao je svih 90 minuta za Chelsea.

  • +16
Chelsea - Zenit (Liga prvaka, 1. kolo) Izvor: EPA / Autor: Facundo Arrizabalaga

U toj skupini startna tri boda uhvatio je i Juventus koji je u Švedskoj svladalo Malmö 3:0. Sve je u toj utakmici riješeno u prvih 45 minuta u kojima je Juventus zabio sva tri gola. Nakon Alex Sandra u samoj završnici su još zabili Dybala (jedanaesterac) i Morata. Kod domaćina je cijelu utakmicu odigrao hrvatski reprezentativac Antonio Čolak.

Ivo Grbić je mrežu Lillea sačuvao netaknutom u ogledu skupine G u kojem su francuska momčad i Wolfsburg odigrali bez pogodaka. Lille je više od pola sata imao igrača više, ali su Nijemci uspjeli sačuvati svoju mrežu.

  • +14
Malmö - Juventus 0:3 (Liga prvaka, 1. kolo) Izvor: EPA / Autor: Andreas Hillergren/TT

Sevilla i Red Bull Salzburg odigrali su bez pobjednika (1:1), s tim da su oba pogotka postignuta iz jedanaesteraca, oba u prvom poluvremenu koje je u svakom smislu bilo ludo.

Oba pogotka su postigli hrvatski nogometaši: Ivan Rakitić za Sevillu u 42. minuti te mladi hrvatski reprezentativac Luka Sučić u 21. minuti. No, dosuđena su još dva jedanaesterca, oba za austrijskog prvaka. Prvi put, u 13. minuti, nije ga realizirao Adeyemi, kao ni Sučić koji je u 37. minuti imao priliku povećati na 2:0.

Potom je početkom drugog poluvremena Sevilla ostala s igračem manje (isključen je En-Nesyri u 50. minuti), ali takvo što gosti nisu uspjeli iskoristiti za osvajanje preostala dva boda iako je do kraja dvoboja Red Bull Salzburg bio bolji.

  • +19
Young Boys - Manchester United 2:1 (Liga prvaka, 1. kolo) Izvor: EPA / Autor: ALESSANDRO DELLA VALLE

Rakitić je igrao do 65. minute, dok je na drugoj strani Sučić odigrao cijelu utakmicu.

Manchester United se poskliznuo na gostovanju u Bernu gdje je švicarski prvak Young Boys slavio 2:1 iako su gosti vodili 1:0 golom Cristiana Ronalda u 13. minuti.

Problemi za goste su se počeli nakupljati od 35. minute kada je pocrvenio Wan Bissaka. Pogotovo u drugom poluvremenu švicarska momčad je vladala terenom. Diktirala je tempo, pritiskala suparnika i stvarala šanse, a na kraju i preokrenula rezultat. Strijelci su bili Ngamaleu u 66. i američki nogometaš Siebatcheu u 95. minuti nakon pogreške Lingarda.