dobro su se snašli

Formula 1 pronašla odličnu zamjenu za ljepotice koje su izbačene iz sporta!

05.02.2018 u 15:45

Bionic
Reading

Umjesto hostesa koje su dosad krasile utrke elitnog automobilističkog natjecanja na startu uz vozače i njihove bolide bit će od 2018. godine pa nadalje od organizatora odabrana djeca...

Ukidanje ljepotica sa suncobranima i startnim brojevima izazvalo je ogorčene reakcije brojnih vozača Formule 1, legendi sporta kao i navijača, ali novi vlasnici čini se da su se u suradnji s FIA-om dobro snašli u toj situaciji.

  • +5
Formula 1, Velika nagrada Meksika Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Naime, umjesto hostesa na startu F1 utrka u 2018. godini uz vozače će biti – djeca. Prozvali su ih 'Grid kids', a zasad nije poznato koje dobi će biti, no vjerojatno dovoljno odrasli da mogu držati startni broj ispred bolida.

Uz djecu će pristup startu kao i cijeloj zoni utrkivanja imati i njihovi roditelji, a krovna automobilistička organizacija ovu je odluku objasnila kao davanje jedinstvene prilike mladima da upoznaju Formulu 1 i naprave eventualni prvi korak prema sudjelovanju u njoj.

Djeca će biti birana lutrijom ili iz lokalnih automobilističkih klubova i mora se priznati da je cijela ideja odlično osmišljena da se ušutka nastali revolt zbog uklanjanja hostesa iz sporta, iako ovo ostaje škrta varijanta za čelne ljude sporta jer djeca neće biti plaćena za taj posao.

'Formula 1 je vrh automobilizma i san je svakog mladog vozača da kroz juniorske kategorije dođe do nje. Zato smo sretni što im možemo dati priliku biti blizu svojih heroja uoči samog starta utrka,' izjavio je predsjednik FIA-e Jean Todt.

Ova praksa već je isprobana prošle godine na oproštajnoj Velikoj nagradi Malezije, a sada ćemo djecu gledati uz vozače na svakoj utrci...