nepotrebna promjena

Vlasnici Formule 1 donijeli još jednu odluku zbog koje su navijači poludjeli!

02.02.2018 u 08:39

Bionic
Reading

Nakon što su promjenom loga i uklanjanjem hostesa naljutili ljubitelje Formule 1, američki vlasnici sporta odlučili su i promijeniti satnicu održavanja utrka, što također nije naišlo na oduševljenje onih koji prate elitno automobilističko natjecanje...

Nakon što je Liberty Media od Berneija Ecclestonea kupila komercijalna prava na Formulu 1 potkraj 2016. godine činilo se da bi Amerikanci mogli svojim promjenama osvježiti sport i učiniti ga atraktivnijim publici, pogotovo jer je puno više video i foto sadržaja postalo dostupno na društvenim mrežama.

  • +5
Formula 1, Velika nagrada Meksika Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

No, posljednjih nekoliko noviteta nije naišlo na odobravanje publike. Promjena legendarnog loga u studenom izazvala je silan bijes i ismijavanje među ljubiteljima Formule 1 koji nisu bili oduševljeni ni kad je početkom ovog tjedna potvrđeno kako više neće biti hostesa na startu utrka, jer to čini se nije u skladu s modernim društvenim vrijednostima.

Samo nekoliko dana kasnije Liberty Media objavila je novu važnu promjenu. Naime, satnica utrka se mijenja ove sezone. Start u nedjelju pomaknut je deset minuta na svakoj utrci, a na onim europskima sat i deset minuta.

Vlasnici Formule 1 objašnjavaju ovu odluku potrebom da se izađe u susret televizijama koje počinju s emitiranjem točno u sat, kako bi imali deset minuta za najavu starta i podizanje dramaturgije. Što se europske satnice tiče koja se najradikalnije mijenja, radi se o prilagodbi američkom tržištu na koje očito elitno automobilističko natjecanje pokušava pucati u 2018. godini.

Zanimljivo, Velika nagrada Francuske počet će pak u 16 sati i 10 minuta, da se ne bi preklapala s nogometnim SP-om.

Reakcije i komentari ljubitelja sporta na službenim Twitter i Facebook profilima Formule 1 izuzetno su negativni i uglavnom poručuju istu stvar: ne mijenjate ono što nije potrebno mijenjati!