JAKO SE DOBRO ZNAJU

Filipa Hrgovića prozvao boksač koji ga je dva puta pobijedio na velikim natjecanjima; kako će na ovo reagirati hrvatski teškaš?

11.09.2021 u 16:07

Bionic
Reading

Zanimljivu boksačku večer imali smo sinoć. Filip Hrgović u Klagenfurtu je trinaesti puta nastupio u profesionalnoj karijeri, a upisao je jednako toliko slavlja. Marko Radonjić (22-1-0, 22 KO) nije imao šanse i 'El Animal' se lakoćom obračunao protiv Crnogorca. Borba je prekinuta neposredno prije početka četvrte runde

Istovremeno u Francuskoj, točnije u Parizu na kultnom teniskom Roland Garros stadionu odvijao se meč još jednog hrvatskog teškaša. Petar Milas je u najvećoj borbi svoje dosadašnje karijere tražio veliko iznenađenje protiv Francuza Tonyja Yoke. Nažalost, Milas nije uspio te je izgubio nokautom u sedmoj rundi borbe.

Neporaženi Francuz osvajač je zlatne medalje na Svjetskom amaterskom prvenstvu u boksu koje se održalo 2015. godine u Dohi. Amatersku karijeru Yoka je okrunio 2016. godine u Rio de Janeiru osvojivši i zlatnu medalju na Olimpijskim igrama. Na oba spomenuta turnira savladao je našeg Filipa Hrgovića dok 'El Animal' ima jednu pobjedu nad Yokom. Ostvario ju je 2010. godine u Bakuu na Svjetskom juniorskom prvenstvu u boksu koje je Hrgović ujedno i osvojio, piše Fight Site.

  • +4
Petar Milas - Tony Yoka Izvor: Profimedia / Autor: FRANCK FIFE / AFP / Profimedia

Dakle, Yoka i Filip Hrgović povlače određeno rivalstvo još iz amaterskih dana. Obojica su nakon Igara u Rio de Janeiru napravili tranziciju u profesionalni boks i njihove karijere napreduju gotovo paralelno. Hrgović ima dva nastupa i dvije pobjede više, no moglo bi se reći da zajednički koračaju prema samom vrhu.

  • +9
Filip Hrgović - Marko Radonjić Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Ipak, čini se kako Yoka želi zaustaviti ili barem privremeno usporiti Filipa Hrgovića na njegovom putu. Naime, Francuz je još uoči borbe protiv Milasa u razgovoru za RTL najavio da će nokautirati Petra Milasa te da bi mu Filip Hrgović zapravo bio adekvatniji protivnik. RTL je u svom sinoćnjem programu objavio informaciju da je Yoka i nakon borbe prozvao 'El Animala', a preostaje nam pričekati reakciju Hrgovića koji je Martina Bakolea najavio kao najizglednijeg protivnika u svom idućem nastupu. Francuz u razgovoru s medijima nakon borbe nije propustio priliku pohvaliti i Petra Milasa.

''Večeras sam morao biti vrlo strpljiv. Već sam rekao, on je boksač koji ima enormne kvalitete i protiv kojega sam morao čekati. Morao sam igrati na svoje kvalitete. Znao sam da će on započeti snažno, da je brz i da će se puno kretati. Tako je i bilo, ali bio sam strpljiv. Naporno sam radio i znao sam da će se isplatiti',' rekao je Yoka.