samo za tportal

[FOTO] Željko Mavrović posve iskreno objasnio nam koji mu je najveći motiv za ponovni ulazak u ring, a samim time odgovorio je i na Babićeve prozivke

11.09.2021 u 09:58

Bionic
Reading

Povratnički meč hrvatskog boksača 52-godišnjeg Željka Mavrovića (27-1), koji se u petak nakon 23 godine pauze vratio u ring u jednoj od revijalnih borbi koje su prethodile meču Filipa Hrgovića i Marka Radonjića u Klagenfurtu, završio je bez pobjednika. Ali uz apsolutnu dominaciju 'Šake sa Srednjaka', kojem Gruzijac Ramaz Gogičašvili, bez obzira što je 26 godina mlađi, nije mogao ništa

Mavrović je boksao protiv 26 godina mlađeg Gruzijca Ramazija Gogičašvilija (14-35-2) i unatoč tome što je kontrolirao cijeli meč pobjednik nije proglašen jer se radilo o ekshibicijskom meču.

Zadnji meč Mavrović je imao u rujnu 1998. godine, kada se borio za svjetsku titulu protiv Lennoxa Lewisa. Izgubio je jednoglasnom odlukom sudaca i upisao jedini poraz u karijeri nakon 27 uzastopnih pobjeda.

Javio se Željko Mavrović u subotu ujutro za tportal. Kakvi ste danas, boli li išta? Iako udaraca baš ni niste puno primili?

'Ha,ha.. Hvala na pitanju, ali evo baš sam se vratio s regeneracijskog trčanja, i moram priznati da se posve dobro osjećam. Istina, primio sam dva tri udarca u 'frnjoklu' (op.a 'po nosu'). Također, sada ta regeneracija ide malo sporije, i prije 20-tak godina dok sam se borio osjećao sam se drugog jutra puno bolje nego sada, jer se i tijelo lakše i brže oporavljalo. No, odlično sam se pripremio, posebno za dob u kojoj jesam, trenirao sam naporno... I evo, sad kada sam se vraćao u hotel, vidio sam Hrgu (op.a. Filipa Hrgovića) kako se spušta na doručak, jer njemu takvi regeneracijski treninzi nisu potrebni', s velikom vedrinom u glasu prenio nam je Željko Mavrović.

  • +7
Željko Mavrović - Ramaz Gogičašvili Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Sigurno ste zadovoljni i borbom, jer iako niste od suca imali podignutu ruku u zrak, u svih šest rundi ste dominirali.

'Sretan sam i zadovoljan što sam ponovno ušao u ring, i što je nakon toliko godina izgledalo, solidno. Ja bi od sebe tražio čak i mrvicu više, ali čujem od drugih da je to izgledalo dobro. I s te strane sam zadovoljan. Nadam se da je upravo ovaj meč dao sliku mene s 50 i nešto godina. I koristio bi tu sliku, kako bi pozvao one najbolje iz moje generacije, Mikea Tysona, Evandera Holyfielda, Lennoxa Lewisa, Hasima Rahmana, dečki koji su možda u formi, u treningu. Bilo bi sjajno napraviti nekakve međusobne mečeve, možda napraviti kakvu veteransku ligu, boks bi s njima bio sretan i dobio bi puno'.

Odgovorio je Mavrović i na prozivke Alena Babića, koji ga je nazivao 'starim, sporim', kako su mu pucala rebra'. No rekao je Babić i da ste bankrotirali, pa da ste htjeli ovako zaraditi novac.

'Mogu razumjeti da Alen ima veliko mišljenje o sebi. I ja sam u tim godinama bio i bahat, da ne kažem i bezobrazan. Alen vjeruje u sebe, u svoju snagu. Međutim, ja nisam došao natjecati se s Alenom i sličnim boksačima. Moj put je ovdje prema mojoj generaciji, prema veteranima, prema onima koji su osvojili svijet boksa u moje vrijeme, i u biti da pozovemo publiku i one koji žele takve mečeve gledati. Što se zarade tiče, sigurno nisam mislio zaraditi od ovog meča, već je ideja stvoriti nekakvo natjecanje za moju generaciju boksača, a koje bi imalo svoju publiku, samim time, vjerujem i donijelo nekakav ozbiljniji novac u budućnosti. I ovo sigurno nisam radio isključivo radi novca, jer ako se radi samo zbog toga, nitko ne završi dobro'. 

Dakle, izgledi da vas opet gledamo u ringu ima?

'Ja sam siguran da će ih biti još. Sad ću razgovarati s menadžerom Željkom Karajicom da vidim kako mi može pomoći. Iskreno, i ne znam kako to sad ide dalje...', poručio je Mavrović.