javio se iz pariza

Petru Milasu unatoč porazu svi digli 'palac gore', a poruka koju je poslao privukla je veliku pozornost ljubitelja boksa

11.09.2021 u 12:53

Bionic
Reading

Bivši olimpijski pobjednik i svjetski prvak Francuz Tony Yoka porazio je hrvatskog boksača teške kategorije Petra Milasa u petak u Parizu prekidom u sedmoj rundi.

Milas je pružio odličan otpor Yoki, dobro se borio šest rundi, ali ga je Yoka dvaput srušio u sedmoj i nakon drugog sudac je prekinuo meč.

Yoka je do ove borbe imao deset profesionalnih borbi i u svima je slavio. Zadnju brobu imao je u ožujku ove godine kada je savladao Belgijanca Joela Tambwea Djekoa nokautom u 12. rundi borbe. Yoka je tom pobjedom osvojio EBU (European Boxing Union) pojas teške kategorije.

>> [FOTO] Ništa od senzacije na kultnom stadionu u Parizu; olimpijski pobjednik prekidom zaustavio hrabrog Hrvata, a meč uživo gledao predsjednik Francuske

Milas je imao dosta dugu pauzu, nije se borio od od listopada 2019. godine kada je jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedio Južnoafrikanca Johnnyja Mullera. U 15 profesionalnih borbi koje je imao prije meča s Yokom 26-godišnji Milas je upisao pobjede.

  • +4
Petar Milas - Tony Yoka Izvor: Profimedia / Autor: FRANCK FIFE / AFP / Profimedia

Nakon ovog neuspjeha, ali nakon kojeg mu mnogi šalju poruke podrške, ali i uz ogorčenje na RTL koji je umjesto njegove borbe, prenosio onu Filipa Hrgovića, Petar Milas poslao je poruku putem društvenih mreža.

'Mogu samo reći da sam dao sve od sebe, a jedan udarac nažalost je dovoljan u boksu. Dvije godine bez meča, Yoka prvi protivnik, takve prilike ne pružaju se svaki dan u životu. Samo moj tim i ja znamo da se ovaj meč ne odbija i da nam je bio jedina prilika da izađemo iz svega što nam se događalo zadnje dvije godine. Nadam se da vas nisam osramotio jer to je jedino što mi je bitno. Nisam se došao prošetati kroz ovaj meč, već ostaviti muda u ringu protiv jednog velikog projekta u kojeg je sve uloženo. Ispred mene jako je puno toga, rada, boljih uvjeta i naravno najboljih godina za super teškaša. Hvala vam na svoj podršci. Kao što sam vam i rekao, najbitnije mi je da sam ostavio muda u ringu i da vas nisam osramotio', napisao je Petar Milas.