i 13. je bila sretna

[FOTO] Filip Hrgović najavio s kojim se boksačem vode pregovori za sljedeći okršaj: Taj bi se meč trebao dogoditi do kraja godine

11.09.2021 u 07:48

Bionic
Reading

Hrvatski boksač Filip Hrgović je u petak u Klagenfurtu pobijedio Crnogorca Marka Radonjića nakon prekida sudačkom odlukom uoči četvrte runde.

Nakon prve runde u kojoj su se obojica 'ispitivali', u drugoj rundi Hrgović počinje kontrolirati meč te je Radonjića čak četiri puta rušio na tlo, ali se crnogorski boksač uspio svaki put dići nakon sučevog brojanja.

Radonjić je 'preživio' i treću rundu iako je primio seriju udaraca hrvatskog boksača nakon koje je pao još jednom, ali se opet digao poslije sučevog brojanja. No prije početka četvrte runde sudac je procijenio da Radonjić nije u stanju nastaviti meč i proglasio pobjedu Hrgovića.

Hrvatskom boksaču je ovo bila prva borba nakon studenog prošle godine i prva ove godine te 13. pobjeda u profesionalnoj karijeri.

Radonjić je upisao prvi poraz u 23 profesionalna meča koja je odradio, svaki put prekidom.

'Čak me iznenadio, dečko stvarno ima tešku ruku. Mislio sam da će biti puno lakše. Bio je hrabar, padao je 5, 6 puta, dizao se... Stvarno je srčan. Mislim da je najvrjedniji Crnogorac. On bi sigurno nastavio, vjerojatno mu je trener prekinuo meč. Svaka mu čast što je prihvatio borbu i što se borio ovako lavovski. Idem dalje prema svom cilju. Hvala svim ovim navijačima što su došli. Idemo dalje', rekao je Hrgović u prijenosu RTL televizije.

Kakvi su planovi za dalje?

'Nastavljamo svojim putem. Borba za poziciju izazivača po IBF verziji, to će se nadam dogoditi do kraja godine. Ali dosta je planova propalo, pa ću vjerovati kad uđem u ring'.

Postoji li konkretno ime u igri?

'Ima tu puno imena na IBF ljestvici. Najizgledniji je protivnik Martin Bakole, mislim da su s njim pregovori već počeli. Ali ne bih htio o imenima, puno puta smo izašli s nekim imenima pa bi se sve raspalo. Nećemo zezati navijače. Kad bude službeno, objavit ćemo', zaključio je Hrgović.

  • +9
Filip Hrgović - Marko Radonjić Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL