presamouvjeren?

Filip Hrgović pred meč s Meksikancem: Ne volim takve borce, ne volim taj pristup

24.08.2019 u 07:56

Bionic
Reading

U noći sa subote na nedjelju, Filip Hrgović će u Meksiku imati svoju devetu profesionalnu borbu, a suparnik mu je domaći boksač Mario Heredia

Još od početka tjedna Hrgović je u meksičkom Hemosillu, gdje će se po deveti put boriti u profesionalnoj borbi.

Naravno, jedino što je u fokusu ovom samouvjerenom boksaču iz zagrebačke Dubrave, ali koju sve češće mijenja inozemnim lokacijama iako je od gradonačelnika Milana Bandića, odnosno novcem zagrebačkih poreznih obveznika, dobio boksačku dvoranu - jest pobjeda.

'Kao i osam borbi dosad i devetu sam pobijedio, barem na ovom prvom sučeljavanju. On je prvi spustio pogled. To meni puno znači i puno vidim iz toga o njegovom karakteru tako da, drago mi je zbog toga', rekao je Hrgović za RTL.

'Došao je poslije javnog treninga na slikanje sa mnom, došao me pozdraviti. I sad je spustio pogled. Sve su to neki znakovi koji govore da je pod dojmom. Ne volim takve borce, ne volim taj pristup. Ja osobno, i svaki boksač kojeg god ranga bio, treba imati svoje dostojanstvo', smatra Hrgović.

Za RTL je nekoliko riječi rekao i Heredia, te odgovorio na upit osjeća li (pre)veliki respekt prema Hrgoviću.

'Nisam oprezan. Odradio sam sjajnu borbu prije njega i osjećam se spremno. Nisam previše pažljiv, samo sam mu zahvalio na prilici da se mogu boriti s njim jer se on borio s velikim imenima u boksu'.

Hrgović je imao problema s ozljedom lijeve ruke, no njegov pomoćni trener Yousef Hasan za RTL Danas rekao je kako je Filip spreman za meč.

'U četvrtak smo lagano trenirali, rekao je kako je biceps bolje i da će biti spreman za meč. Ništa ekstremno nismo stiskali, još danas (op.a petak) ćemo trenirati i vidjeti bolje. Vidim da je u formi, da je kondicijski spreman i da je spreman za borbu', rekao je Hasan.