IBF POTVRDIO

Filip Hrgović napokon dočekao! Pred njim je meč karijere i borba za naslov svjetskog prvaka

16.08.2023 u 22:36

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski boksač, Filip Hrgović, došao je do velike pobjede proteklog vikenda. U samom finišu borbe je nokautirao Demseyja McKeana te tako obranio svoj status obaveznog izazivača prema IBF-u, tako da bi on trebao biti onaj koji će ići na pobjednika između Usyka i Duboisa.

Velika je to prepreka Furyju i Usyku, odnosno meču za ujedinjenje titula kojoj su se fanovi nadali već dugo vremena. Eddie Hearn je potvrdio kako će Filip odmah nakon meča Usyka i Duboisa tražiti da on bude sljedeći izazivač za onoga tko iz tog meča izađe kao pobjednik.

'Trebao je uzeti tu borbu (protiv McKeana, op.a.) jer treba biti aktivan, a IBF nam je potvrdio da nakon borbe između Usyka i Duboisa, naredit će da Filip Hrgović iz istih stopa bude izazivač za titulu. Tako da, on će se boriti s pobjednikom tog meča', rekao je Hearn za Boxing Social, a prenosi Fightsite.hr

‘'Mislim da treba skočiti na takav level jer imam osjećaj da na ovoj razini nećemo vidjeti najbolje od Filipa Hrgovića. Ima 30 godina, još je uvijek dosta mlad, ali treba biti aktivan kako bi se ta kocka konačno zakotrljala', dodao je.