el animal ulazi u ring

Filip Hrgović napokon će se boriti protiv dostojnog protivnika; čeka ga iskusni kineski razbijač koji ima 23 pobjede

08.02.2022 u 13:37

Bionic
Reading

Čekao je Filip Hrgović (29) da se pojavi netko dovoljno hrabar da s njim napokon uđe u ring. No, redom su ga odbijali teškaši kao što su Joseph Parker, Tony Yoka, Andy Ruiz Jr., Murat Gasijev... A onda se kao 'spasitelj' napokon ukazao iskusni kineski borac Zhang Zhilei (38)

Dogodilo se i to! Napokon! Filip Hrgović (29) pronašao je dostojnog protivnika spremnog da s njim uđe u ring! El Animal i njegovi promotori posljednjih su mjeseci sakupljali samo odbijenice, nitko od najboljih svjetskih teškaša jednostavno nije želio borbu s Hrgovićem.

Redom su ga odbijali teškaši kao što su Joseph Parker, Tony Yoka, Andy Ruiz Jr., Murat Gasijev..., a onda se kao 'spasitelj' napokon ukazao iskusni kineski borac Zhang Zhilei (38).

No, i Kinez se premišljao da bi na kraju ipak prihvatio izazov.

Točan datum borbe još nije poznat, ali prema najavama ovaj bi se meč trebao održati u Europi ove godine. I to kao jedna od predborbi uoči spektakla između Oleksandra Usika i Anthonyja Joshue.

Baš je ukrajinski teškaš vlasnik IBF titule, a pobjednik meča između Hrgovića i Zhanga osigurao bi mjesto obaveznog izazivača!

Kineski teškaš Zhang Zhilei je iskusan boksač, a posljednju je borbu odradio u studenom prošle godine kad je prekidom u drugoj rundi svladao Amerikanca Craiga Lewisa. Do sada je u profesionalnoj karijeri sakupio 23 pobjede i jedan neriješeni meč. Zhang je u ovom trenutku 12. na ljestvici izazivača, ali je itekako kvalitetan protivnik...

Filip Hrgović je posljednju borbu imao početkom prosinca prošle godine kada je nokautirao Emira Ahmatovića i došao do 14 pobjede u svom 14. profesionalnom meču. No, treba biti realan i priznati da do sada niti jedan njegov protivnik kvalitetom nije bio ni blizu nekoj ozbiljnijoj borbi te će ovaj okršaj s Kinezom biti pravi izazov za našeg boksača.