INTERNA ISTRAGA

Fifa se napokon pokrenula zbog turskog kuhara koji je maltretirao Lionela Messija i Argentince, netko će nastradati...

23.12.2022 u 06:34

Bionic
Reading

FIFA je pokrenula istragu o tome kako je turski kuhar Salt Bae ušao na teren na ceremoniju poslije finala SP-a između Argentine i Francuske

Turski kuhar i zvijezda Instagrama, pravog imena Nusret Gökçe, viđen je kako oko vrata nosi Fifinu VIP akreditaciju

Na snimkama se vidi kako gnjavi argentinske igrače dok su sa svojim obiteljima slavili pobjedu u finalu protiv Francuza. Snimljen je kako najmanje dva puta hvata Lionela Messija za rame dok ga je zbunjena zvijezda pokušavala otjerati.

Baeova se upornost isplatila jer je napokon dobio selfie s argentinskim kapetanom, ali tu se nije zaustavio. Kuhar je također viđen kako se ubacuje u kadar drugih nogometaša dok su držali slavni zlatni trofej.

Sada FIFA provodi internu istragu kako bi saznala kako je kuhar dospio na teren budući da nema komercijalne odnose s FIFA-om, a predsjednik Gianni Infantino ga nije pozvao na teren.

Protiv osoblja koje mu je dopustilo pristup bit će poduzete mjere nakon što su snimke na društvenim mrežama pokazale njegove nametljive razgovore s igračima.

Poznato je da je Gokce blizak prijatelj predsjednika FIFA-e Giannija Infantina, a prekršio je stroge propise svjetske nogometne organizacije u vezi s tim tko smije dirati trofej Svjetskog prvenstva.

  • +13
Argentina nogometna reprezentacija, SP u nogometu, slavlje Izvor: EPA / Autor: FRIEDEMANN VOGEL

'Njegov trenutni dizajn datira iz 1974. godine. Kao jedan od najpriznatijih sportskih simbola u svijetu i neprocjenjiva ikona, originalni trofej FIFA Svjetskog prvenstva može dotaknuti i držati samo vrlo odabrana grupa ljudi, koja uključuje bivše pobjednike FIFA Svjetskog prvenstva i šefove država', piše na stranici Fife.

Postupci Salt Baea izazvali su bijes među nogometnim navijačima, a organizatori US Open Cupa (američki nogometni Kup) zabranili su mu dolazak na njihovo finale 2023.