previše je grijeha

Francuzi ogorčeni na 'najomraženijeg Argentinca', traže da mu se oduzme nagrada, a bivši svjetski prvak nije birao riječi

22.12.2022 u 16:30

Bionic
Reading

U Francuskoj se teško mire s porazom od Argentine u finalu Svjetskog prvenstva u Katru, a njihov bijes ponajviše je usmjeren prema golmanu Emilianu Martinezu

Francuska javnost ogorčena je s Emilianom Martinezom koji je raznim trikovima narušavao koncentraciju francuskih reprezentativaca kod izvođenja jedanaesteraca, zatim je na dodjeli medalja trofej 'Zlatna rukavica' stavio među međunožje, a procurila je i snimka iz svlačionice gdje je od suigrača zatražio minutu šutnje za Kyliana Mbappea.

Francuzi bi htjeli da mu se nagrada za najboljeg golmana oduzme, njegovo ponašanje opisuju kao neprimjereno i provokativno te podsjećaju da je slične ludorije već izvodio na utakmicama kao na polufinalu Copa Americe. Mediji ga nazivaju 'najomraženijim Argentincem'.

  • +63
Argentina - Francuska, SP u nogometu 2022., finale, 18.12.2022. Izvor: EPA / Autor: TOLGA BOZOGLU

I Adi Rami, bivši francuski reprezentativac, osvajač naslova svjetskog prvaka iz 2018. nije štedio riječi kada je govorio o Martinezu.

'Najveće govno u svijetu nogometa! Čovjek kojeg najviše mrze, kurvin sin. Mbappé ih je toliko istraumatizirao da su slavili pobjedu protiv naše reprezentacije više nego osvajanje Svjetskog prvenstva', napisao je Rami koji je dodao da je nagradu za najboljeg golmana trebao dobiti Marokanac Bono.