KONAČNA ODLUKA

Fifa krenula stopama Uefe, u Ukrajini će biti još bijesniji

04.10.2023 u 20:02

Bionic
Reading

Nakon Europske nogometne federacije (UEFA) i Međunarodna nogometna federacija (FIFA) je ukinula zabranu nastupa na međunarodnim utakmicama za ruske U-17 ekipe dječaka i djevojčica

'Nakon odluke Izvršnog odbora UEFA-e od 26. rujna 2023. da ponovno dopusti sudjelovanje ruskim U-17 reprezentacijama djevojčica i dječaka, Vijeće FIFA-e odobrilo je proširenje ove odluke na FIFA U-17 Svjetsko prvenstvo i FIFA U-17 Svjetsko prvenstvo za nogometašice', objavila je krovna nogometna organizacija.

Reprezentacije će igrati pod imenom 'Nogometna unija Rusije', a ne pod nazivom 'Rusija', a ekipama neće biti dopušteno nositi nacionalnu opremu, isticati zastavu ili izvoditi himnu. Suspenzije za ruske seniorske reprezentacije i dalje su na snazi.

'Vijeće FIFA-e ponovilo je svoju osudu ruskog nezakonitog rata u Ukrajini i potvrdilo da preostali uvjeti odluke donesene 28. veljače 2022. ostaju na snazi do kraja sukoba', dodaje se.

Ukrajinski nogometni savez je pozvao UEFA-u da preispita svoju odluku najavivši kako neće igrati na turnirima u kojima sudjeluju ruske momčadi.

Engleska, Norveška, Švedska i Danska također su najavile da njihove mlade reprezentacije neće igrati protiv Rusije unatoč odluci UEFA-e.