vettel povlašten

Ferrari šokirao ljubitelje Formule 1: Je li moguće da tako tretiraju Leclerca?

12.04.2019 u 16:33

Bionic
Reading

Novi ravnatelj Ferrarija Mattia Binotto uvjerava javnost kako će momčad stati uz Sebastiana Vettela u slučaju tijesne borbe s Charlesom Lecercom, unatoč sjajnoj formi koju je mladi vozač pokazao na početku sezone. Možda nam to potvrde već ove nedjelje (Arenasport 2, 8:10) u Šangaju...

Podsjetimo, Ferrari je neočekivano loše otvorio sezonu, s obzirom na impresivan bolid koji su tijekom zime kreirali u Maranellu. U Melbourneu su Vettel i Lecerc osvojili četvrto i peto mjesto, da bi mladi Monegašanin bio na pragu pobjede u Bahreinu, no zbog kvara na motoru morao se zadovoljiti trećim mjestom, dok je ugledni Nijemac opet podbacio i nakon velike pogreške završio tek kao peti.

  • +7
Formula 1, VN Bahreina Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

S obzirom na viđeno, ljubitelji Formule 1 ponadali su se kako bi Ferrari mogao dati značajniju potporu Leclercu u nastavku sezone, jer djeluje u boljoj formi od Vettela, no ravnatelj momčadi tu je mogućnost otklonio.

'Ako bude situacija u kojoj su izgledi 50:50 i moramo donijeti odluku, Seb je naš četverostruki prvak svijeta i ima veće izglede boriti se za titulu,' izjavio je Mattia Binotto, novi čelni čovjek slavne momčadi, no zatim i ublažio:

'Slobodni su utrkivati se, a onaj koji je brži će imati prednost, kao što je to Charles pokazao u Bahreinu.'

Sve utrke nove sezone Formule 1 ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport 2). Više informacija OVDJE.

Dakle, Leclercu ove sezone ne preostaje ništa drugo nego biti značajno brži od kolege da bi dobio naklonost momčadi. No, nakon nekoliko takvih utrka Binotto i njegovi najbliži suradnici mogli bi promijeniti mišljenje...