spektakl u nedjelju

Tisućita utrka u povijesti Formule 1: Napokon prekretnica u borbi Ferrarija i Mercedesa?

10.04.2019 u 13:04

Bionic
Reading

Nakon razočaranja u Australiji i Bahreinu, Ferrari ponovo slovi kao glavni favorit za pobjedu na Velikoj nagradi Kine ove nedjelje (Arenasport 2, 8:10), ali ako se tu ne dogodi prekretnica i Mercedes ponovo bude trijumfalan, Talijani će se naći u velikoj nevolji...

Pred nama je poseban vikend u elitnom automobilističkom natjecanju. Formula 1 stigla je do svoje povijesne, tisućite utrke, a vozit će se u nedjelju na stazi u Šangaju koja je prošle sezone ponudila odlično utrkivanje i iznenađujuću pobjedu Daniela Ricciarda koji je u završnici prešao na stazi četvoricu vodećih i ušao trijumfalno u cilj.

  • +7
Formula 1, VN Bahreina Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Prekinuo je tako Australac dominaciju Mercedesa koji je u prethodna četiri izdanja pobijedio zahvaljujući Hamiltonu i Rosbergu, no 'srebrne strijele' unatoč impresivnom startu 2019. godine ne slove kao favoriti ovog vikenda.

Naime, vjeruje se da je Ferrarijev motor ove sezone snažniji od konkurencije i da bi to moglo doći do izražaja upravo na Velikoj nagradi Kine. Zbog toga se očekuje trijumf Charlesa Leclerca ili Sebastiana Vettela koji su što zbog problema s pregrijavanjem guma, kvara na motoru ili vlastitih gluposti gledali u leđa Hamiltonu i Bottasu u prethodne dvije utrke.

'Ovo je tisućita utrka u povijesti i nadam se da će bolid biti brz kao i u Bahreinu pa da se mogu nastaviti boriti za rezultat kakav zaslužujem,' izjavio je Leclerc koji je nesretno zbog problema s pogonskom jedinicom ostao prije deset dana bez dobivene utrke na stazi Sakhir i završio tek treći.

Oči će posebno biti uprte u Vettela koji je dopustio na prethodnoj utrci da ga 21-godišnji kolega prestigne na stazi i ostavi iza sebe, a onda i početnički pogriješio u duelu s Hamiltonom te završio peti.

U svakom slučaju, Ferrari čeka na vozačku titulu još od Kimija i 2007. godine, a ako tisućita utrka ne bude prekretnica, momčad će se ponovo naći u nevolji i biti na rubu tko zna kojeg razočaranja u modernoj povijesti...