formula 1

Lance Stroll u Šangaju iznenadio konkurenciju; Ferrari i Mercedes opet očajno loši

19.04.2024 u 10:10

Bionic
Reading

Kanađanin Lance Stroll (Aston Martin) bio je najbrži na prvom i jedinom neslužbenom treningu uoči utrke za Veliku nagradu Kine u Šangaju. Ovoga vikenda gledat ćemo i sprint utrku, tako da su piloti Formule 1 odradili samo jedan slobodni trening prije kvalifikacija za sprint

Formula 1 se nakon pet godina vratila u Kinu, te će ovog vikenda najbolji svjetski piloti snage odmjeriti na stazi Shanghai International.

U Šangaju ćemo gledati i sprint utrku, tako da su piloti u petak odradili samo jedan slobodni trening prije kvalifikacija za sprint. A tu je bilo pregršt iznenađenja.

Na prvom mjestu završio je Kanađanin Lance Stroll u bolidu Aston Martina. Drugo vrijeme imao je Oscar Piastri u McLarenu, a treći je bio Max Verstappen u Red Bullu.

Sve je iznenadio Lance Stroll koji je u samoj završnici treninga postavio vrijeme 1:36,302 i zasjeo na vrh. Za više od tri desetinke sekunde bio je brži od Piastrija i Verstappena. Vozače McLarena i Red Bulla dijelile su samo tri stotinke, a jako je blizu bio i Sergio Perez. Meksikanac je bio tri stotinke sporiji od momčadskog kolege.

Ferrari i Mercedes debelo su podbacili na ovom treningu. Charles Leclerc i Carlos Sainz zauzeli su 13. i 14. mjesto, a George Russell i Lewis Hamilton bili su još i lošiji, 17. i 18. Podbacio je i Fernando Alonso (Aston Martin), on je bio predzadnji s čak 2.6 sekundi zaostatka za momčadskim kolegom Strollom na samom vrhu.

Danas se voze kvalifikacije za sprint utrku koja se po hrvatskom vremenu vozi u subotu u 5 sati ujutro.