NEPREŽALJENI POLJAK

Ferrari priznao: Htjeli smo ga, ali on više ne može voziti!

23.10.2013 u 16:35

Bionic
Reading

Robert Kubica bio je ozbiljan kandidat za mjesto u Ferrariju prije kobne nesreće, priznao je ravnatelj Stefano Domenicali.

Podsjetimo, Kubica je za volanom BMW-a i Renaulta pokazivao da je jedan od najbržih vozača u Formuli 1, da bi se 2011. godine dogodila nesreća na jednom manjem talijanskom reliju, kojeg je Poljak vozio kao zagrijavanje za F1 sezonu. Pritom je slomio kosti ruke, noge i šake te se nakon čitavog niza operacija nije uspio u potpunosti oporaviti da bi mogao ponovo voziti F1, s obzirom da više ne može na pravi način u brzini rotirati ozlijeđenu ruku. A bio je blizu mjestu u momčadi o kojoj većina vozača sanja.

'Da, pratili smo ga. Nažalost, mislim da se nikad neće vratiti u Formulu 1 zbog svojih fizičkih problema. Mučio bi se u određenim situacijama koje zahtjevaju mogućost reakcije. To je šteta,' izjavio je ravnatelj Ferrarija Stefano Domenicali.

Kubica se sada skrasio u svijetu relija, u kojem se ipak traže nešto manji fizički napori. U zadnjoj utrci u Velikoj Britaniji će dobiti priliku voziti najjaču verziju Citroena, kao nagradu za dobru vožnju u WRC 2 klasi.

A šef Ferrarija osvrnuo se i na svoju glavnu zvijezdu, Fernanda Alonsa te njegov ispad tijekom ljeta kada je javno kritizirao momčad poslije debakla u Mađarskoj i tako naljutio svoje šefove.

'Ako mu nešto želim reći, kao i inženjerima, napravit ću to iza zatvorenih vrata. Ali pred javnosti ću uvijek braniti ekipu. Kad je pretjerao, predsjednik Montezemolo je intervenirao u razgovoru nasamo s njim, kao i ja,' kaže čovjek pod čijim vodstvom talijanska ekipa još ne zna za titulu.