nije daleko od istine

Legendarni Škot usporedio je dvije nogometne ikone, ali ispalo je prilično nespretno: Ronaldo može zabiti hat-trick Millwallu, za Messija nisam siguran...

15.03.2022 u 08:55

Bionic
Reading

Već godinama vodi(la) se polemika tko je najbolji nogometaš današnjice, Cristiano Ronaldo ili Lionel Messi. Naravno, njihovo vrijeme, bez obzira htjeli oni sami to priznati ili ne, polako prolazi, ali još uvijek ih se smatra najvećim konkurentima za laskave individualne nagrade

Njih su dvojica definitivno obilježili zadnjih 15-tak godina svjetskog nogometa, a što potvrđuju i brojne individualne nagrade. Jer od 2008. godine i prvog Ronaldovog osvajanja Ballon d'Or nagrade, samo se Luka Modrić 2018. godine uspio ugurati među pobjednike, između Portugalca i Argentinca Messija, rekordera sa sedam osvojenih trofeja za najboljeg igrača svijeta.

Međutim, i njihovo vrijeme prolazi. Ronaldo ima već 37 godina, Messi 35, a i njihove prezentacije na terenu nisu na nivou na kojem su znali igrati u kontinuitetu, iz tjedna u tjedan.

Naravno, to ne znači da više ' ne sjaje', ali definitivno više nisu onakva prevaga kakva su znali biti, noseći dresove Barcelone (Messi) ili Manchester Uniteda, Reala, Juventusa (Ronaldo).

A da njihove karijere idu polako prema svom kraju, potvrdio je i jedan od najvećih trenerskih autoriteta, danas 80-godišnji Škot Sir Alex Ferguson, koji je i otkrio Cristiana Ronalda te ga 2003. godine uspio dovesti u Manchester United.

Ferguson je sigurno jedan od najzaslužnijih što je Ronaldo izrastao u takvog igrača i jasno je da će za njega on uvijek biti bolji od Messija. Zato ih je i usporedio na pomalo subjektivan način. No, i kroz ovu rečenicu dao je naslutiti kako više ni jednog ni drugog ne vidi 'na vrhu'.

'Ronaldo može igrati za Millwall, QPR ili Doncaster Rovers i zabit će hat-trick na utakmici. Nisam siguran da bi Messi to mogao napraviti. Mislim da je Messi igrač koji može igrati samo za Barcelonu', rekao je Ferguson.

Uvjerili smo se u Fergusonove riječi prošlog tjedna, kada je Messi bio nevidljiv u okršaju protiv madridskog Reala. No, nije to bila jedina takva Messijeva partija u dresu pariškog kluba.