finale lige prvaka

Ferencvaros u dramatičnom finalu s trona svrgnuo Olympiacos, Jug na kraju završio kao peta momčad Europe

08.06.2019 u 22:20

Bionic
Reading

Vaterpolisti mađarskog Ferencvarosa osvojili su premijerni naslov prvaka Europe nakon što su u finalu u Hannoveru pobijedili nakon peteraca branitelja naslova pirejski Olympiacos 14-13...

U dramatičnom finalu Mađari su u zadnju četvrtinu ušli s tri gola razlike, ali su Grci ipak izjednačili te je utakmica morala biti odlučena petercima.

U raspucavanju peteraca golman Olympiacosa Splićanin Josip Pavić je obranio šut Jansziku, ali su za Grke promašili peterce Gounas, Mylonakis i Argyropulos, pa je naslov otišao u Budimpeštu.

Kod Grka je pet golova zabio Genidonias, Paolo Obradović je postigao jedan, a igrao je i Andro Bušlje, dok je Ferencvaros predvodio Mitrović s tri gola.

  • +9
Druga utakmica finala Prvenstva Hrvatske u vaterpolu, VK Jug CO - HAVK Mladost Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL

Vaterpolisti dubrovačkog Juga CO osvojili su u subotu peto mjesto na završnom turniru Lige prvaka pobijedivši u Hannoveru talijjansku Bresciju 13-12. Dubrovčane je do pobjede odveo sjajni Loren Fatović s pet golova, a Maro Joković postigao je tri gola, dok je kod Brescije tri gola dao Valentino Gallo.