moto gp

Fenomenalni Marc Marquez 'poigrao' se s konkurentima; tek je u posljednjem krugu osigurao 77. pobjedu u karijeri

15.09.2019 u 19:16

Bionic
Reading

Vozač Repsol Honde Marc Marquez stigao je do sedme pobjede ove sezone, slavio je na utrci za Veliku nagradu San Marina, 13. po redu u ovosezonskom Moto GP prvenstvu...

Aktualni svjetski prvak Marc Marquez napravio je veliki korak prema osvajanju osme titule u karijeri svojim 77. trijumfom u karijeri, te čak šestim na stazi 'Marco Simoncelli' na kojoj se vozila utrka za Veliku nagradu San Marina.

Marquez je ovom pobjedom ujedno stigao do četvrtog mjesta na listi pobjednika svih vremena, ispred njega su Angel Nieto, Valentino Rossi i rekorder Giacomo Agostini koji je vodeći s 122 pobjede.

Španjolac je u cilju imao devet desetinki prednosti u odnosu na Fabija Quartarara iz Petronas Yamahe, dok je treći bio vozač tvorničke momčadi Yamahe Maverick Vinales.

  • +8
Moto GP, Velika nagrada San Marina Izvor: EPA / Autor: ALESSIO MARINI

Marquez je u Mizanu slavio nakon velike drame, tijekom cijele utrke pratio je Quartarara koji je vodio od samog starta. No, Španjolac je strpljivo čekao trenutak za napad, a on je došao u posljednjem krugu, kada je mladi Francuz sjajno odbio prvi napad aktualnog svjetskog prvaka, ali kod drugog nije imao ni dovoljno vještine, ali ni snage za uzvratiti 'udarac'.