'BOMBA' IZ BRUXELLESA

Federbet optužuje: Istra i Lokomotiva namještaju utakmice!

29.11.2014 u 21:18

Bionic
Reading

Savez najutjecajnijih europskih kladionica Federbet, koji sjedište ima u Bruxellesu, otvoreno je optužio dva hrvatska nogometna prvoligaša da su namjestili dvije utakmice na identičan način

U nogometnim, a posebno kladioničarskim, krugovima već dvije sezone sve više strši podatak da je od posljednjih pet dvoboja Istre 1961 i Lokomotive završilo preokretima. Jedna momčad vodi na poluvremenu, druga dobija na kraju... Najbolji način da se oplodi uloženi novac na samo jednom odigranom paru.

Dok je u rukama skeptika taj podatak pravno ništavan, iz Federbeta su otpustili ručnu i u svom godišnjem izvješću stavili su ova dva suparnika na popis klubova koje su prozvali za namještanje rezultata. Goal.com prenosi listu 'tihih saveznika', te citira izvješće u kojemu stoji:

'Takve razlike ne mogu se opravdati ozljedama, suspenzijama igrača niti bilo čime sličnim. A neke su kladionice maknule taj par iz ponude... Velik je novac uložen na obje utakmice i teško je pronaći sportski razlog da se to opravda. Dakle, namjestili su utakmicu u travnju, zaradili mnogo novca i ponovili priču. Po našem mišljenju, obje su utakmice sigurno namještene,' piše u  izvješću koje će dodatno uzburkati hrvatski nogometni prostor.