čUDOTVORAC

Fantastični Martin Sinković u Italiji potukao konkurenciju i ušao u povijest. Ovo je do sada uspjelo samo jednom čovjeku...

08.11.2021 u 15:55

Bionic
Reading

Martin Sinković je u nedjelju četvrti put zaredom, a peti put ukupno pobijedio na daljinskoj regati samaca 'Trofeo Silver Skiff' u Torinu, u kojoj veslačice i veslači prijeđu 11 km tokom rijeke Po

Višestrukom olimpijskom pobjedniku, svjetskom i europskom prvaku u dvojcu sbratom Valentom, ove je godine za prolazak zadane dionice trebalo nešto više od 40 minuta i 27 sekundi (40:27.324), zaostavši za rekorderom staze, Novozelanđaninom Maheom Drysdaleom, devet sekundi.

'Vrijeme je bilo super, točno kako treba za daljinsku regatu – prohladno i sunčano. Ponovno sam pobijedio i baš sam zadovoljan rezultatom i izveslanim vremenom. Nije moje najbolje vrijeme, ali nije ni daleko tako da sam baš zadovoljan. To je dobar pokazatelj da smo i u ovoj sada, recimo već novoj sezoni poslije Olimpijskih igara u jako dobroj formi i vjerujem da ćemo to i sljedeće godine pokazivati dalje na natjecanjima', izjavio je Martin Sinković.

Trebao je na utrci nastupiti i njegov brat Valent, pobjednik Trofea Silver Skiff iz 2015., ali je zbog bolova u rebrima, koje je osjetio na pripremama u Šibenskom zaljevu, u dogovoru s trenerom Nikolom Bralićem odlučio propustiti ovo natjecanje koje je privuklo oko 800 veslačica i veslača, a održano je prvi put nakon 2019.  

'Žao mi je što brat nije bio, ali vjerujem da će se brzo oporaviti. Konkurencija je bila dosta jaka, bio je tu Nizozemac iz dubla koji je bio drugi na Olimpijskim igrama, jedan iz četverca skul koji je bio olimpijski pobjednik, par dosta jakih 'lakića' iz Italije koji su bili drugi i treći, tako da sam prezadovoljan. Uživao sam u gostoprimstvu i u utrci', istaknuo je Martin Sinković.

S pet ukupnih pobjeda i četiri uzastopne (2014., 2016., 2017., 2019., 2021.) Martin se izjednačio s Maheom Drysdaleom (2006. - 2009., 2013.) koji od 2007. drži rekord staze (40:18.500).