POVRATAK LOVRENA!

FA kup: Bilić zagorčao 'freundu Kloppu', zasjao afrički biser

30.01.2016 u 20:51

Bionic
Reading

Slaven Bilić i u trećoj utakmici protiv Liverpoola ove sezone nije primio gol, a tijekom dvoboja u više se navrata šalio s kolegom Kloppom kao da su odrastali zajedno...

West Ham i Liverpool su na Anfieldu odigrali 0:0 i o putniku u osminu finala odlučivat će se u 'reprizi' na Bilićevom Boleyn groundu. Bila je to utakmica u kojoj je Klopp uveo malo previše mladih igrača, no prilično sadržajna i uzbudljiva. Liverpool je do završnice imao više prilika, te mogao povesti promašajima Teixeire i Bentekea, te sjajnim šutom mladog Brannagana, no irski vratar Randolph zaslužio je punu dnevnicu i osigurao 'hammersima' novi ogled s Liverpoolom.

Dejan Lovren se vratio na teren nakon ozljede i odlično odigrao svih 90 minuta, dok je Nikica Jelavić ušao u igru u 37. minuti umjesto ozlijeđenog Kouyatea.

U ostalim utakmicama 4. kola engleskog FA kupa nije bilo većih iznenađenja, osim što je trećeligaš Peterborough United u gostima odigrao 2-2 protiv West Bromwich Albiona, a strijelac izjednačujućeg pogotka za uzvrat bio je Jon Taylor u 86. minuti.

Manchester City je prošao u osminu finala pobijedivši u gostima Aston Villu sa 4-0 uz hat-trick 19-godišnjeg Nigerijca Kelechija Iheanacha (4, 24-pen, 74), dok je jedan gol dodao Raheem Sterling (76). Iheanacho je prošlu sezonu proveo u omladinskom pogonu Cityja, a ove je zabio osam golova u 16 nastupa u svim natjecanjima.


Arsenal je izbacio drugoligaša Burnley sa 2-1, a pobjedu 'topnicima' donio je Alexis Sanchez u 53. minuti.

U dvoboju premierligaša Crystal Palace je golom Wilfrieda Zahe u 18. minuti svladao Stoke sa 1-0, dok je bivši dvostruki prvak Europe Nottingham Forest izgubio od Watforda sa 0-1. Prolaz Watfordu donio je u 89. minuti Odion Ighalo, koji ove sezone igra u odličnoj formi i na meti je nekoliko velikih engleskih klubova.

Pogledajte sjajno izdanje mladog Cityjevog napadača


Dan ranije nogometaši Manchester Uniteda prošli su u osminu finala FA Kupa pobijedivši u gostima drugoligaša Derby County sa 3-1. Wayne Rooney je u 16. minuti doveo United u vodstvo, a za domaće je izjednačio George Thorne u 36. minuti. U drugom dijelu su Daley Blind (65) i Juan Mata (83) donijeli pobjedu i prolaz Unitedu i veliko olakšanje treneru Louisu van Gaala, koji je pod velikim pritiskom medija i navijača zbog loših rezultata i grozne igre slavnog kluba.