PREDNOST NIJEMCIMA

Evo zašto bi Borussia Dortmund trebala proći Šahtar

13.02.2013 u 13:09

Bionic
Reading

Iako se dvoboj Šahtara i Borussije po imenima klubova ne može nositi s onim Reala i Uniteda, ovogodišnja forma svjedoči kako će i ovo biti pravi nogometni spektakl

Gledajte uživo!

Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica Lige prvaka uživo pratiti u sklopu tog community portala. Spomenute utakmice možete gledati i na Match.tportal.hr (pay per view online servis) te u svega nekoliko poteza možete osigurati užitak gledanja još jednog spektakla Lige prvaka.

Korisnici usluge MaxTV To Go (usluga web & mobile) također mogu utakmice gledati na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok traje utakmica nalaze na putu. Više informacija potražite OVDJE.

Kada smo na našem portalu Tribina.hr pitali tko bi iz ovog dvoboja mogao izaći kao pobjednik, naš je korisnik takee prednost dao Nijemcima.

Navijači kao prva prednost

Ako pitate kladionice što se tiče ovoga dvoboja, one prednost daju momčadi Borussije. Naime, koeficijenti su na obje ekipe ovoga tjedna podjednaki, a radi se o domaćem terenu Šahtara. S druge strane, što se tiče navijača Borussije, oni već danima planiraju pohod na Donetsk. Za njih je ovo jedan od važnijih susreta i budite sigurni da će ih u srijedu po ulicama Donetska biti na tisuće. Danas nije bas česta pojava da 5.000 navijača nekoga kluba ode na gostovanje u Ligi prvaka, a upravo to je ono što su navijači Borussije napravili u susretu protiv Manchester Citya. Danima su mediji izvještavali o tome svemu, a prizori s tribina, koji su okružili svijet, zaista su bili impresivni. Tolika ljubav prema klubu se zaista ne viđa tako često.

Kadar Borussije jednostavno je kvalitetniji

No nije sve u onome izvan terena, pa će Borussija svoju snagu morati pokazati i na samome terenu. Ako pogledamo vrijednosti ovih dviju momčadi, vidjet ćemo da je Borussija čak dvostruko vrednija, ali ipak, ta činjenica na terenu često ne igra nikakvu ulogu. U ovome susretu prednost je na strani momčadi Borussije, ponajviše zbog toga što se čini kako ukrajinska momčad individualno nije kvalitetnija ni na jednoj od pozicija u momčadi.


U obrambenom dijelu sve konce momčadi Borussije drže Subotić i Hummels. Što se tiče veznoga dijela, plavokosi dvojac Reus i Götze zaista igra impresivno, a Lewandowski u napadu je igrač kojega svaka momčad želi. Kada tome pridodamo i ostatak momčadi koji često zna odigrati vrlo dobro, bit će teško za momčad Šahtara. Imaju i gosti svoje adute. Fernandinho i Mkhitaryan uz pomoć Luiza Adriana mogu zaprijetiti svačijem golu, a Srna i Rakitsky mogu zaista dobro odigrati defanzivno. Na golu je također poznato ime, ukrajinski reprezentativac Pyatov. Šou je sigurno u ovome susretu zajamčen, a kako nijedna od ekipa nije poznata po svojim defanzivnim ulogama, mislim da barem pogodci ne bi smjeli izostati.

Inače, za vikend je Borussia odigrala jednu katastrofalnu utakmicu u prvenstvu protiv HSV-a, ali utakmicu koja, moramo priznati, i nije bila toliko bitna. Bayern je već daleko odmakao na tablici, a u većina igrača već je razmišljala o susretu Lige prvaka. Tako se i Lewandowski nenadano dobro mogao odmoriti, ponajviše zbog ranog crvenog kartona. Shakhtar je s druge strane u komotnoj poziciji na tablici, ali bilo bi pretjerano uspoređivati Ukrajinsku i Njemacku ligu. Stoga, prednost Borussiji.