kratko i jasno

Evo što je Lopetegui rekao nakon otkaza i što je poželio svima u Real Madridu

30.10.2018 u 11:50

Bionic
Reading

Nakon katastrofalnog poraza 1:5 od Barcelone, ali i niza loših rezultata, vodstvo Real Madrida u ponedjeljak je uručilo otkaz treneru Julenu Lopeteguiju, a momčad će privremeno voditi 42-godišnji Argentinac Santiago Solari

Tako je Lopetegui izdržao samo tri mjeseca na kormilu Reala, odnosno samo 14 utakmica, u kojima je osvojio i 14 bodova.

>> Kako je Španjolska ostala bez heroja, a Real Madrid bez trenera i čak 18 milijuna eura; tko je krivac?

Zanimljivo, iako se već danima pričalo o otkazu Lopeteguiju, bivši španjolski izbornik i u ponedjeljak se pojavio na Realovom treningu, vjerojatno u želji da svoj dio ugovora ispoštuje do kraja.

  • +3
Barcelona - Real Madrid, 10. kolo Primere, 2018/19. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MARTA PEREZ/EPA

No, večernji sastanak pereza sa suradnicima, ipak nije 'preživio', a nakon što mu je uručen otkaz, Lopetegui je poručio.

'Nakon odluke koju su donijeli čelni ljudi Reala, želim se zahvaliti klubu na ukazanom povjerenju i prilici koju su mi dali. Hvala i igračima za sav njihov trud i rad, kao i svim zaposlenima u klubu za sve što su učinili da imamo ugodnu suradnju. I naravno, dugujem zahvalnost i navijačima na podršci. Realu želim sve najbolje u nastavku sezone', poruka je koju potpisuje Lopetegui.

Inače, Santiago Solari, koji je tek privremeno rješenje, do ovog angažmana bio je trener druge momčadi Reala, a tijekom igračke karijere za 'kraljevski klub' je igrao od 2000. do 2005. godine.

Predsjednik kluba Florentino Perez i dalje želi dovesti bivšeg trenera Chelseaja Talijana Antonia Contea. No, protiv njegovog dolaska su neki od glavnih igrača kluba.