JELI ZLATNE POLUGE?

Evo kako je Šukerova 'matematika' izazvala smijeh u Splitu

17.04.2013 u 12:26

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker u ponedjeljak je u razgovoru s predstavnicima medija izjavio je kako Split u skorije vrijeme neće dobiti organizaciju reprezentativnih dvoboja, a jedan od nekoliko razloga je i trošak kojeg je HNS imao u utakmici protiv Švicarske

'Splitu sam dao proslavu 100. godišnjice, a oni su je bojkotirali. Zvala me nakon te Švicarske Ružica (šefica računovodstva, nap. a.) i kaže: 'Šefe, četiri-pet milijuna minusa...' Pa neka mi netko objasni zašto je organizacija toliko skuplja nego u Zagrebu? Zbog čega, primjerice, kola Hitne pomoći stoje triput više. Ljudi čim čuju 'HNS', misle 'oni su puni love pa mogu platiti'. Idem ovih dana u Split, vidjet ću postoji li tamo netko spreman investirati u opremanje stadiona, u čitače karata i video nadzor. Dakle, u minusu smo u Splitu, ne postoje sigurnosni uvjeti i još trpimo uvrede. Dok je tako, igrat ćemo stalno u Zagrebu. Ja se to ne bojim kazati. Točno je da je HNS obećao pet utakmica na Poljudu, no nastavi li se ovako, to će biti u sljedećih 20 godina', dio je izjave Davora Šukera zbog koje su se 'dignuli' na noge u Splitu i Dalmaciji.

No, dok je prvi čovjek grada pod Marjanom, Željko Kerum rekao i obećao kako će napraviti sve da Poljud ipak bude domaćin utakmici protiv Belgije, dio je pak pokušao doprijeti do Šukerove 'matematike' i enormnog troška, pa je u Večernjem listu objavljen i izjava jednog nogometnog djelatnika, koji je navodno upućen u trošak organizacije spomenutog dvoboja protiv Švicarske.

'Mogli su potrošiti pet milijuna kuna samo ako su jeli zlatne poluge! A valjda je HNS nešto i zaradio, neke ulaznice su prodane, prodana su i nekakva TV prava'.