EUROPSKE LIGE

Evo kako je Vlašić zabio, na kraju CSKA ostao bez svega; strijelci i Livaja i Santini

28.10.2018 u 20:07

Bionic
Reading

Mladi hrvatski nogometni reprezentativac Nikola Vlašić bio je strijelac za moskovski CSKA u susretu 12. kola ruskog prvenstva, ali njegova je momčad izgubila na svom terenu od Krasnodara sa 1:2 (0:-0)

Vlašić je preciznim prizemnim udarcem sa 20-ak metara doveo CSKA u vodstvo u 54. minuti, no gosti su preokrenuli rezultat golovima Arija (79) i Claessona (81).

Bio je to treći prvenstveni pogodak Vlašića ove sezone koji je odigrao svih 90 minuta.

CSKA je ostao peti sa 19 bodova, dok je Krasnodar skočio na drugu poziciju sa 22 boda. Na vrhu je Zenit iz Sankt Peterburga sa 25 bosova, a na trećem i četvrtom mjestu su Lokomotiv Moskva i Rostov sa po 21 bodom.

Nikola Vlašić - gol Krasnodaru Izvor: Društvene mreže

Hrvatski nogometni reprezentativac Marko Livaja bio je strijelac za AEK koji je u susretu 8. kola grčkog prvenstva na svom terenu svladao Aris sa 4:0 (1:0).

Livaja, koji je odigrao svih 90 minuta, postigao je posljednji gol na utakmici u 72. minuti. Bio je to njegov treći prvenstveni gol ove sezone.

AEK je treći sa 16 bodova, četiri manje od vodećeg Atromitosa, a tri manje od drugog PAOK-a, dok je Aris osmi sa 12 bodova.

apadač hrvatske nogometne reprezentacije Ivan Santini nakon pet tjedana ponovno se upisao u strijelce, no njegov pogodak je tek ublažio iznenađujući 1-2 (0-2) poraz Anderlechta na gostovanju kod Eupena u susretu 12. kola belgijskog prvenstva.

Garcia (26) i Toyokawa (31) su doveli Eupen u vodstvo 2-0 da bi Santini (79) smanjio na konačnih 2-1.

To je deveti prvenstveni pogodak Santinija, koji je igrao svih 90 minuta, ove sezone, ali tek drugi u posljednja dva i pol mjeseca.

Anderlecht, koji je jedan od suparnika zagrebačkog Dinama u skupini D Europske lige, nalazi se na trećem mjestu domaćeg prvenstva sa 23 boda, sedam manje od vodećeg Genka, a četiri manje od drugog Club Bruggea. Eupen je 11. sa 13 bodova.

Još jedan Dinamov suparnik u Europskoj ligi u nedjelju je doživio neočekivani poraz u prvenstvu, Fenerbahce je u dvoboju 10. kola turske lige izgubio na svom terenu od Ankaragucua sa 1-3 (0-3).

Gosti su imali prednost od 3-0 preko Fatyja (35), Ozgenca (74-11m) i El Kabira (77) da bi Ozgenc (89-ag) autogolom smanjio na konačnih 3-1.