TO SE NE ZABORAVLJA

Evo kada je Dinamo zadnji puta tako rano ispao; na Maksimiru se tada dogodio najveći preokret u povijesti Kupa

06.02.2020 u 07:01

Bionic
Reading

Dinamo će drugu godinu zaredom ostati bez trofeja Rabuzinovo sunce za pobjednika Kupa, a i ovoga puta za hrvatskog prvaka bila je kobna Rijeka koja je sada zaustavila 'modre' u četvrtfinalu natjecanja sa 1:0

Podsjećamo, u srijedu je Rijeka slavila pogotkom iz 16. minute. Štefulj je sjajno ubacio, a Čolak lijepim udarcem glavom zabio za pokazalo se konačnih 1:0.

'Modri' su u susret ušli kao papirnati favoriti, ali Kup je opet pokazao svoju draž. Bez obzira što su ove sezone Dinamovi igrači sva tri puta nadigrali Rijeku uz razliku pogodaka 9-0 ovoga puta domaćin je došao do vrijedne pobjede i prošao u polufinale gdje 18. ožujka dočekuje Osijek.

Tako je Rijeka drugu godinu u nizu bila kobna za Bjeličinu družinu, prošle je Dinamo na veliko iznenađenje svladala u finalu 3:1, a sada je maksimirski sastav zaustavila već u četvrtfinalu.

Trebalo se je dobro vratiti u prošlost da se vidi kada je zadnji puta Dinamo tako rano ispao. Posljednjih šest sezona Dinamo je igrao u finalu, tri puta osvojio, a tri puta izgubio, i pazite sad, svaki puta od Rijeke.

  • +26
Četvrtfinale Kupa, Rijeka - Dinamo, 2020. Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

A prije jučerašnjeg posrtaja najjači hrvatski klub je tako rano ispao zadnji puta krajem listopada 2012. I to u osmini finala. Koban za Dinamo bio je Zadar. Bio je to puno veći šok, prava senzacija.

Igralo se na Maksimiru, Dinamo je vodio 2:0 golovima Beqiraja i Čopa sve do 83. minute, ali je u samoj završnici tada 17-godišnji klinac Stipe Perica s dva pogotka (83, 86) donio izjednačenje, a u produžecima je Ivančić u 98. minuti dotukao domaćina.