REAKCIJA nakon trijumfa

Trener Rijeke Simon Rožman gospodski odgovorio Nenadu Bjelici o teškim uvjetima na Rujevici

05.02.2020 u 19:43

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke izborili su plasman u polufinale Kupa nakon što su u posljednjem susretu četvrtfinala na Rujevici pred 4200 gledatelja pobijedili Dinamo sa 1:0, a domaći strateg Simon Rožman nije skrivao zadovoljstvo

Rijeka je ostala u igri za obranu trofeja Rabuzinovo sunce koje je osvojila prošle sezone pobjedom u finalu upravo protiv Dinama.

'Čestitke igračima jer su stvarno uložili svu energiju koju su imali. Napravili smo sve što je bilo potebno. Zabili smo na vrijeme taj gol i igrali jedan za drugoga zaista u teškim uvjetima. Mislim da smo Dinamu dopustili samo jednu šansu. Svaka čast igračima za borbu za fajt. Borili smo se svi kao jedan, što nam je nedostajalo prije nekoliko dana', rekao je trener Rijeke Rožman.

Tako će na Rujevici lakše preboljeti prvenstveni poraz u drugom dijelu prvenstva od Lokomotive...

'Bili smo malo tužni, jer start nije bio kako smo htjeli i sviđa mi se kako smo sada reagirali. Znate, u Kupu vrijedi samo prvo mjesto. Ovo je bila jako mlada momčad, jedna od najmlađih, ali su igrači maksimalno iskoristili ovu utakmicu.'

  • +26
Četvrtfinale Kupa, Rijeka - Dinamo, 2020. Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Strateg Dinama čestitao je Rijeci na prolasku, ali je naveo da su uvjeti bili teški i išli na ruku slabijoj momčadi odnosno domaćinu, jer se po jakom vjetru nije mogla nametnuti kvalitetniji sastav.

'Slažem se da uvjeti nisu bili najbolji, to se slažem, ali se trebalo prilagoditi. Zbog igrača i navijača ne bih umanjivao ovu pobjedu i da je pao veliki Dinamo. Dali smo sve od sebe', odgovorio je gospodski Rožman koji u trenucima sreće nije želio otvarati moguću verbalnu frontu s Dinamom.

Nešto o suđenju?

'Ne bih komentirao suđenje, bilo je na razini.'