NOGOMETNA SUBOTA

Evo gdje možete gledati utakmice Dinama i Hajduka; hrvatski velikani ne smiju kiksati!

14.04.2018 u 09:15

Bionic
Reading

U subotu su na rasporedu dvije utakmice 29. kola HT Prve lige, a u akciju će i naše dvije najbolje momčadi prvenstva Dinamo i Hajduk koje očekuju gostovanja u Vinkovcima odnosno Zaprešiću. Obje utakmice možete gledati na kanalu Arenasport 3 (MAXtv, 17 i 19 sati)

Cibalia – Dinamo (17 sati, Arenasport 3, MAXtv)

U posljednjih je šest prvenstvenih susreta Cibalia doživjela poraz samo na gostovanju kod aktualnog prvaka Rijeke, a pod novim trenerom Davorom Rupnikom upisala je podjelu bodova s Lokomotivom i uvjerljivu prošlotjednu pobjedu nad Interom.

Rupnik s optimizmom čeka dolazak lidera u Vinkovce: 'Ovaj je tjedan bilo veliko zadovoljstvo biti trenerom Cibalije. Nakon odlične igre i pobjede nad Interom, atmosfera među igračima je još bolja i još je više motiva zarad. Za ovo što nam slijedi ne treba posebna motivacija pa nam je tu posao olakšan. Ukoliko ponovimo ono što smo pružili proteklog vikenda, biti će sve u redu. Sada smo nešto duže zajedno, mislim da su stvari u svlačionici stvarno dobro posložene. Imamo mladu i kvalitetnu momčad, radnu atmosferu i sve bolje ostvarujemo zahtjeve koji se stavljaju pred njih. To bi ubuduće sve trebalo dolaziti do izražaja.'

  • +18
Cibalia - Inter (HT Prva liga, 28. kolo) Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX

Susret s Dinamom zbog suspenzije mora propustiti bek Rubić koji je tijekom tjedna dobio poziv u U20 reprezentaciju Hrvatske. U mladu selekciju Hrvatske pozvani su i Rubićevi suigrači Soldo, Mrdeša i Dabro.

Plasman u finale Kupa uz uvjerljivu pobjedu nad Rijekom očito je napunio djelovao sjajno za samopouzdanje igrača Dinama koji su prošle nedjelje deklasirali Istru u Puli. Jurčević u novom susretu s davljenikom želi nove bodove kako bi njegova momčad mirno dočekala niz prvenstvenih derbija. Naime, tijekom sljedećeg tjedna Dinamo igra protiv Osijeka i Hajduka, a potom je čeka prvenstveni susret s Rijekom. Za Dinamo je iznimno važno da nadolazeći niz derbija dočeka barem s trenutnih osam bodova prednosti nad Hajdukom stoga se od Jurčevićeve momčadi očekuje maksimalno ozbiljan pristup u Vinkovcima.

  • +15
Hrvatski telekom Prva liga, 28. kolo, NK Istra 1961 - GNK Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Jurčević u Vinkovcima želi nova tri boda: 'Sigurno nas očekuje jedno teško i zahtjevno gostovanje, na neki način slična utakmica kao što smo igrali u zadnjih nekoliko tjedana. Cibalia je momčad koja se bori za ostanak u ligi što im samo po sebi budi motiv, a mi s druge strane želimo zadržati i po mogućnosti povećati prednost. Maksimalno smo ozbiljni i motivirani za ovu utakmicu.'

Zbog suspenzije Jurčević u Vinkovcima ne može koristiti beka Stojanovića, a susret sa Cibalijom bi zbog ozljeda osim već neko vrijeme odsutnih Leškovića i Mora mogao propustiti i važni ofenzivac Olmo koji nije trenirao punim intenzitetom posljednjih dana zbog neugodnog udarca kojeg je zadobio tijekom prošlotjedne utakmice s Istrom.

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje

Inter – Hajduk (19 sati, Arenasport 3, MAXtv)

Inter je nakon poraza od Rijeke nanizao četiri sjajne izvedbe, no očito se Toplakova momčad fizički i psihički ispraznila nakon osvojenog boda protiv Dinama jer je u prošlom kolu teško stradala na gostovanju kod davljenika Cibalije. U Vinkovcima je trener Toplak po stoti put u prvenstvu vodio Inter, no na kraju utakmice nije imao razloga za slavlje.

Gostovanje kod Cibalije stoper Komorski želi čim prije zaboraviti: 'Nekad se takve stvari jednostavno dogode, no ne treba sada gledati katastrofično. Ja bih radije u prvi plan podignuo četiri nastupa prije Vinkovaca jer se tu vidjela naša snaga. Mi nismo momčad u rangu Dinama i Rijeke, nemamo toliku kvalitetu i neće biti tragedija ukoliko izgubimo svaku petu utakmicu. Želim naglasiti da nema razloga za brigu. Imamo 35 bodova, držimo peto mjesto, a sve bismo to svi potpisali prije početka sezone.

  • +5
Hrvatski telekom Prva liga, 28. kolo, HNK Hajduk - NK Lokomotiva Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Osvrnuo se Komorski i na dolazak Hajduka u Zaprešić: 'Na Poljudu smo često dobili 'po lampi', no sada smo mi domaćini i pokušati ćemo što bolje parirati Hajduku. Oni nemaju snagu Dinama ili Rijeke, ali pod trenerom Kopićem podigli su igru. Volio bih da utakmica bude zanimljiva i neka sve pršti, a smatram kako naš uspjeh protiv Hajduka nije nemoguća misija.'

Posljednjih tjedana najveći problem Intera predstavlja loša realizacija, no to i ne čudi budući da Toplak već neko vrijeme ne može računati na svog glavnog golgetera Andrića koji je ozlijeđen. Susret s Hajdukom propustiti će i veznjak Mazalović koji je suspendiran.

Jučerašnji poraz Rijeke od davljenika Rudeša omogućio je Hajduku da učvrsti svoju drugu poziciju na prvenstvenoj tablici, no i da pokuša smanjiti zaostatak za vodećim Dinamom. U Splitu svi sanjaju naslov prvaka, a da bi Hajduk nastavio utrku s Dinamom mora imperativno osvojiti sva tri boda protiv Intera i Cibalije, te onda sljedeće nedjelje pred svojim navijačima zaigrati na sve ili ništa protiv vodeće momčadi lige.

Kopić ne očekuje nimalo laganu utakmicu u Zaprešiću: 'Svjesni smo da nas čeka zahtjevan protivnik koji je stabilan u sredini tablici. Igraju dobar nogomet bez obzira na rezultat zadnje utakmice, no naša je momčad spremna i odlučna da odigra dobru utakmicu i bude na pravoj razini. Želimo pokazati sve ono što radimo na treningu. U dvoboju s Lokomotivom smo prvo poluvrijeme imali 90 posto točnih dodavanja, to je smjer u kojem želimo ići i radimo sve da susret s Interom bude nadogradnja toga. Želimo prikazati dobar nogomet i doći do sva tri boda.'

Za Kopića je odlično što mu se u konkurenciju za nastup nakon odrađenih suspenzija vraćaju kapetan i važni stoper Nižić, te napadač Said. Uz to, proteklog se tjedna Tudor vratio treninzima punog intenziteta, stoga se očekuje da će u Zaprešiću biti na klupi za pričuve.

Autor: youtube
Autor: youtube