Istru 1961 na maksimiru

Evo gdje gledati susret Dinama i hit momčadi proljeća koja je šokirala Hajduk i zabrinula trenera Modrih

10.02.2023 u 12:22

Bionic
Reading

U utakmici 21. kola SuperSport HNL-a Dinamo na stadionu Maksimir dočekuje Istru 1961 (MAXSport 1, 17 sati), hit momčadi proljetnog dijela sezone

Utakmice proljetnog dijela prvenstva pokazale su kako je Dinamo daleko od prave forme. Kod kuće su odigrali 0:0 protiv Gorice, nakon toga su nakon ne baš sjajne igre kod kuće dobili Lokomotivu 2:1 da bi u prošlom kolu u gostima kod Slaven Belupa odigrali 1:1.

Čak ni podatak kako je Dinamo na početku sezone u Maksimiru nadigrao Istru 4:1 danas ništa ne znači jer u prošla dva kola klub iz Pule je osvojio maksimalnih šest bodova. Prvo je pao hajduk s 3:0, a nakon toga i Varaždin 2:1.

'Sretan sam zbog naših rezultata, igrači sjajno rade, u zadnje tri utakmice smo bili odlični, osvojili smo sedam bodova. Moramo probati zadržati ovaj nivo, iako ima mjesta i za napredak. Motiv je igrati protiv jedne od najboljih momčadi prvenstva. Idemo igrati svoju igru i pokušati se nametnuti', rekao je uoči utakmice Gonzalo Garcia.

S druge strane, trener Dinama Ante Čačić, pohvalio je igru Istre što sugerira da su taj dvoboj shvatili jako ozbiljno.

'Istra je u prethodne tri utakmice pokazala zaista zavidnu formu, bila je vrlo učinkovita, osvojila sedam bodova uz gol-razliku 5:1. Rad njihova trenera Gonzala Garcije sad je došao i na bodovnu naplatu. On je trener koji gaji igru, inzistira na tome da kroz igru traži rezultat. Volim takvo poimanje nogometa i baš me veseli što mu se to isplatilo. Mislim da je to dobit za hrvatsku ligu. Na nama je da popravimo svoj bodovni učinak. Prva tri proljetna kola nisu bila bodovno u skladu s našim očekivanjima, nedostaju nam barem dva boda u toj priči. Držim da su uvjeti bili nenogometni i da je i to na neki način limitiralo našu momčad. Uz to smo imali i kadrovske probleme jer nam neki igrači nisu bili na dispoziciji', kazao je Čačić dodavši:

'Veseli me utakmica, vjerujem da će Dinamo i Istra napraviti dobru predstavu i da ćemo mi izaći uspješniji, to je jedino što nas zanima. Želimo biti na tragu dobre igre kakvu smo pokazali u prvih 60 minuta nedavnog dvoboja protiv Lokomotive i da ostvarimo zacrtani cilj, a to su tri boda. Istra dolazi potpuno rasterećena. Teško je reći je li im sad lakše igrati kod kuće nego u gostima. Držim da će im ovaj put biti lakše, nemaju što izgubiti. Svakom je igraču inspiracija igrati protiv Dinama, imaju dobru psihološku pripremu za tu utakmicu jer nemaju imperativ osim želje da prezentiraju svoje kvalitete i mogućnosti, a one nisu male. Uostalom, to su pokazale dosadašnje utakmice, pogotovo protiv Hajduka.'

SUPERSPORT HNL, 21. kolo

(izravni TV prijenosi na kanalu MAXSport - Više informacija OVDJE)

  • Petak, 10. veljače
  • Dinamo – Istra 1961, 17.00
  • Subota, 11. veljače
  • Varaždin – Hajduk, 15.00
  • Osijek – Slaven Belupo, 17.10
  • Nedjelja, 12. veljače
  • Šibenik – Lokomotiva, 15.00
  • Rijeka – Gorica, 17.10

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore