Završetak SuperSport HNL-a

Evo gdje možete gledati oproštaj Subašića od Hajduka i proslavu naslova prvaka Dinama

28.05.2023 u 10:20

Bionic
Reading

U posljednjem 36. kolu SuperSport HNL-a sastaju se od 17.00 sati Hajduk – Šibenik te nakon njih od 19.15 sati Dinamo – Gorica (MAXSport 1, MAXtv)

Na splitskom Poljudu svakako će biti slavljeničko raspoloženje jer će navijači Hajduka zajedno s navijačima proslaviti titulu pobjednika SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa.

I dok će od jutra u Splitu trajati fešta, jer najavljen je i koncert Jasne Zlokić, nogometaši Šibenika, koji su napravili senzacijo stigavši do finala Kupa, igraju svoju posljednju utakmicu u elitnom hrvatskom razredu.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

No, treba reći kako će većina navijača Hajduka ovu utakmicu ipak pamtiti zbog legendarnog golmana Danijela Subašića koji odlazi u igračku mirovinu. Činjenica da je trener Leko rekao kako će Subašić biti na golu dovoljno govori kakvu počast zaslužuje.

Neki će ovu utakmicu upamtiti po jubileju Marka Livaje koji igra stotu utakmicu za prvu momčad Hajduka. No, iako je pobjeda prioritet, očekuje se i da će neki mladi igrači dobiti šansu.

'Treba nastojati dobiti. Doći će puno ljudi, momčad je zaslužila čestitke na kraju sezone zbog trofeja. Kada na Poljud dođe puno ljudi, normalno je da želiš dobiti, to je tako. Znamo da ne postoji rezultatski poriv jer već tjednima ne možeš ni gore ni dolje. No, zato postoje ponos i obraz, želja da ljudima vratimo ono što nam daju tijekom cijele sezone. Mi ćemo sigurno izaći s tim stavom da bi dali sve od sebe te da ljudi vide našu pobjedu', kazao je uoči utakmice trener Bilih Ivan Leko.

Za Šibenik ovo svakako nije bilo kakva utakmica jer uskoro sele u niži rang. Ali…

'Jako teška utakmica za nas s obzirom na to što je sve iza nas, na poraz u finalu Kupa i ispadanju iz lige, došlo je do velikog psihološkog pražnjenja i moramo smoći snage, maksimalno se koncentrirati te pokušat na najbolji način završiti sezonu koja je bila jako turbulentna za sve nas, za cijeli klub', kazao je pomoćni trener Ivo Šupe.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Nakon što Hajduk odradi svoju utakmicu, naslov prvaka će s navijačima proslaviti nogometaši Dinama koji protiv Gorice igraju utakmicu za svoj gušt, bez ikakvog imperativa.

No, nekim će igračima ovo vjerojatno biti zadnja utakmica za Dinamo. Neki poput stopera Kevina Theophilea sigurno odlaze, a o nekima – poput Livakovića, Petkovića, Baturine i drugih - se nagađa.

Obzirom na vremenske uvjete i najavu lijepog vremena očekuje se kako će na Maksimir doći 20 tisuća ljudi, što je maksimalni kapacitet u potresu oštećenog stadiona.

'Od prve minute igrat će Bočkaj i Perić, a vidjet ćemo kako ćemo popuniti druge pozicije. Želimo pobjedu na oproštaju od sezone, kao i u svakoj utakmici, a s obzirom kako su igrači odlično radili na treninzima čitav tjedan, nije bilo opuštanja, vjerujem da ćemo to prenijeti na teren i vidjeti dobru utakmicu', kazao je trener Dinama Igor Bišćan.

S druge strane u Gorici su sretni što su sačuvali prvoligaški status i mirno čekaju tu zadnju utakmicu – i to protiv prvaka.

'Sve osim poraza bio bi sjajan rezultat u Maksimiru. Tko god istrči, dat će maksimum, jedini je problem što je s druge strane Dinamo, kratko je u najavi rekao trener Gorice Željko Sopić.