SVAKA ČAST

Ukrajinka u finalu pobijedila Ruskinju pa donijela odluku kojoj se svi moramo diviti

28.05.2023 u 08:19

Bionic
Reading

Najtrofejnija ukrajinska tenisačica svih vremena Elina Svitolina, koja je u subotu pobijedila Ruskinju Anu Blinkovu (6-2, 6-3) u finalu turnira u Strasbourgu, sav novac zarađen osvajanjem svog prvog WTA naslova kao majka odlučila je donirati za pomoć ukrajinskoj djeci

Trijumf u Strasbourgu, u kojem je bila pobjednica i 2020., donio joj je zaradu od 29.760 eura.

'Želim podijeliti ovu energiju s mojom domovinom Ukrajinom. Sav novac od nagrade ide ukrajinskoj djeci, kojoj je najpotrebniji u ovim teškim trenucima', izjavila je 28-godišnja tenisačica.

Inače, kako se u travnju vratila tenisu nakon što je u listopadu rodila kći Skai, prvo dijete u braku s francuskim tenisačem Gaelom Monfilsom, Svitolina je u Strasbourgu igrala s pozivnicom i rangirana na 508. mjestu pojedinačne WTA ljestvice.

U subotu je postala četvrta najniže rangirana osvajačica naslova na WTA Touru: Mirjana Lučić-Baroni je bila bez renkinga kad je osvojila naslov na WTA turniru u Bolu 1997., a isti je status imala i Belgijka Kim Clijsters pri osvajanju US Opena 2009., dok je Indonežanka Angelique Widjaja bila na 579. mjestu kad je trijumfirala na domaćem turniru u Baliju.

Svitolina je slavila u svih deset finala koja je odigrala u karijeri na WTA 250 turnirima, kao i u svih šest finala odigranih na zemljanoj podlozi.