Nema više ludih cijena

Europarlamentarac otkrio što nam slijedi zbog krize u nogometu: 'Mislite li da će Mbappé vrijediti 200 milijuna eura? Ma neće ni 40!'

19.04.2020 u 10:32

Bionic
Reading

Europarlamentarac Daniel Cohn-Bendit smatra kako će kriza jako pogoditi profesionalni sport, te kako će se sve morati graditi ispočetka

Koronavirus je zaustavio cijeli svijet pa su tako stala i brojna sportska natjecanja. Zapravo, većina njih. Sportaši sjede doma, treniraju kako znaju, a navijači jedva čekaju njihov povratak na sportska borilišta. No, to nije ni početak problema koji slijede.

Svima je jasno da slijedi velika kriza koja neće zaobići nikoga, pa tako ni nogomet. Već se bilježe padovi prometa, a snizila se i vrijednost igrača i klubova. To je tek početak, a ono što uslijedi bi moglo zauvijek promijeniti svijet nogometnih transfera koji posljednjih godina 'divlja' s cijenama.

Rekorder je Neymar koji je plaćen 222 milijuna eura, a tu je i Kylian Mbappé sa 180 milijuna. Upravo se o Mbappéu pričalo kao o igraču koji bi mogao postaviti novi rekord i otići iz PSG-a za 250, 300 ili više milijuna eura. Ipak, nakon koronavirusa su takve cifre nezamislive. To je potvrdio i europarlamentarac Daniel Cohn-Bendit u intervjuu za Ouest France.

'Što mislite, koliko će u ovoj krizi ili nakon nje vrijediti Kylian Mbappé? Kažete 200 milijuna eura kao danas? Ne bih rekao. Mislim da će to prije biti negdje oko 35, eventualno 40 milijuna eura', rekao je Bendit pa dodao:

'Ova kriza će žestoko pogoditi profesionalni sport. Bit će kao da je bio nuklearni napad i da sve moramo graditi ispočetka. Bit će potrebna reorganizacija i to ne samo kod nogometaša, već i na polju televizijskih prava i marketinga', zaključio je Bendit.